Rīdzinieki sašutuši par to, ko viņu mājā dara bezpajumtnieks

tautaruna.lv 10.janvāris 2022, 17:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Rušonu ielas daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji Rīgā jau gandrīz divus mēnešus spiesti sadzīvot ar vīrieti, kurš iemitinājies mājas kāpņutelpā. Viņš ne tikai radot nekārtību, bet arī agresīvi izturoties un pat draudot, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Jurijs pamanījis, ka svešais vīrietis kāpņutelpā ierīkojis sev guļvietu, uz radiatoriem žāvē savas drēbes.

"Es vīrietim lūdzu, lai dodas prom no mūsu mājas, taču viņš neklausās. Pirms Ziemassvētkiem viņš kāpņutelpā uztaisīja sev tualeti, viss smirdēja vairākas dienas! Ļoti briesmīga situācija, mēs dzīvojam ar atvērtiem logiem," pauda Jurijs.

Izrādās, - kaimiņš vīrietim pateicis durvju kodu, tāpēc arī tieši šajā kāpņutelpā nelūgtais ciemiņš izlēmis apmesties. Vairākas reizes ir saukta pašvaldības policija, taču tāpat vīrietis atgriežas.

Arī pārējie iedzīvotāji ir neapmierināti ar iemītnieka klātbūtni, sievietēm un bērniem pat esot bail doties viņam garām. Silva skaidro, ka vīrieša iepriekšējais miteklis atrodas turpat netālu, taču radi viņu no izlika no mājām.

Visvairāk Juriju neapmierina antisanitārie apstākļi, viņaprāt, mājas apsaimniekotājam vajadzētu nodrošināt regulāru tīrību.

"Tīrīšanu saskaņā ar visiem normatīviem veicām, jā, bet, ņemot vērā, ka viņš tur dzīvoja, viņš arī nokārtoja visas savas dabiskās vajadzības, izsmērēja pa sienām. Svaigus visus izkārnījumus nav iespējams novākt, ir jāpaiet brīdim, kamēr tie sakalst. Sētnieks to visu fizioloģisku apsvērumu dēļ nevar savākt," skaidroja Vita Salmane, SIA “Īpašnieku sabiedrība” pārstāve.

Mājas apsaimniekotājs atzīst, ka kodu vajadzētu nomainīt kaimiņam, kurš to paziņoja skaļi. Tomēr, tā kā vīrietis uzdevumu nepildījis, apsaimniekotājs pats to izdarījis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:53

Jaunākās diskusijas