Vīrietis apgalvo, ka saņēmis 12 potes pret Covid-19 un vēlas vēl

tautaruna.lv 10.janvāris 2022, 18:30
 
Ekrānuzņēmums
Indietis  Brahmdeo Mandāla ir tik ļoti sajūsmināts par Covid-19 vakcīnu reakciju uz savu ķermeni, ka, kā pats apgalvo, saņēmis jau 12 koronavīrusa vakcīnas devas.

Mandāla kungs, 85 gadus vecs pensionēts pastnieks no Bihāras štata Indijas ziemeļos, labprāt dalās ar savu potēšanās pieredzi.

Pirmo devu viņš esot saņēmis 13. februārī vietējā klīnikā, un kopš tā laika viņš nav apstājies. Katras potes datumu un vietu viņš ierakstījis kabatas piezīmju grāmatiņā. Viņa devītā pote bijusi 24. septembrī pulksten 12.32. slimnīcā Kalašānā, Madhepuras apgabalā. "Es jutu, ka tas palīdz manai vispārējai veselībai. Manas muguras sāpes ir mazinājušās, vispārējais vājums un apetīte uzlabojās," viņš teica telefona intervijā ar "The New York Times".

"Es vienmēr meklēju un devos uz jaunu vakcīnu centru, lai neviens mani neatpazītu" sacīja Mandāls. Ārsts Amarendra Narajans Šahi, galvenais medicīnas darbinieks Madhepurā, teica, ka ir runājis ar Mandāla kungu, kurš viņam bija pastāstījis par centieniem iegūt vairāk devu, jo uzskata, ka tas izārstē viņa kaites, no kurām daudzas viņa vecumā bija dabiskas.

"Jā, viņš apgalvo, ka saņēmis 12 devas," sacīja ārsts Šahi. "Esmu izveidojis trīs cilvēku izmeklēšanas grupu, lai noskaidrotu patiesību." Deviņās no 12 reizēm, kuru saņemšanai bija reģistrēts Mandāla kungs, viņš teica, ka izmantojis savu valsts personas apliecību un mobilā tālruņa numuru. Pēc tam viņš teica, ka pārgājis uz alternatīviem identifikācijas veidiem, piemēram, savu balsošanas karti un viņa sievas un viņa draugu mobilo tālruņu numuriem. Nav skaidrs, kā tieši Mandāla kungs tika uzmeklēts, taču šķiet, ka viņš kādam, kurš pēc tam bija informējis vietējos ziņu medijus, lielījās ar saviem daudzajiem pastiprinātājiem.

Varas iestādes Madhepuras apgabalā arī paziņojušas, ka sākušas izmeklēšanu. Nekas neliecina, ka imūnsistēmas noslogošana ar 12 devām sniegtu reālus ieguvumus vai palīdzētu ar kaut ko citu, izņemot to, kas paredzēts vakcīnai. Faktiski notiek diskusijas par to, vai imūnsistēmas stiprināšana atkal un atkal var izraisīt tās nogurumu vai neļaut tai reaģēt uz turpmākajām vakcīnas versijām.

Tikai izmeklēšana apstiprinās, vai Mandal kungs saņēma tik daudz devu, ko viņš apgalvo. Taču Indijas vakcinācijas pasākumu laikā Bihārā noteikti ir bijuši daudzi pārkāpumi — lielā akcija, kurā līdz šim ievadīti 1,5 miljardi devu. Septembrī, kad premjerministra Narendras Modi dzimšanas dienā tika ievadītas ievērojamas 25 miljoni devu, Bihāra ieņēma štatu saraksta augšgalu ar aptuveni 3,4 miljoniem devu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas