Ārsts stāsta, kādas problēmas radījis Covid-19 mājas tests

tautaruna.lv 10.janvāris 2022, 10:30
 
Romāns Kokšarovs/F64
Ārsts un profesors Uģis Gruntmanis, kurš šobrīd dzīvo un strādā Amerikā, mikroblogošanas vietnē Twitter atklājis, ka ar Covid-19 inficējies viņa dēls.

U. Gruntmanis atklāj, kā viņa dēls, kuram konstatēts Covid-19, negatīva ātrā antigēnu testa dēļ apmeklējis hokeja spēli un tā rezultātā citi hokejisti nonākuši karantīnā.

"Traki, dēls bija slims trešdien, uztaisījām mājas COVID testu, tas bija neg, piek, sest jutās labi, un piedalījās hokeja spēlē, uztaisījām PCR lai var pirmdien iet uz skolu, šorīt POZITĪVS! Zvanu hokeja trenerim! Spēli šodien atcēla, hokejisti karantīnā….vajadzēja PCR sagaidīt," raksta ārsts.

Jau vēstīts, ka Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents, profesors Ivars Kalviņš kanāla TV24 raidījumā "Nedēļa. Post Scriptum" komentējis, cik, viņaprāt, precīzi ir ātrie antigēnu testi.

"Šie testi nav īpaši precīzi," norāda Kalviņš un atzīmē, ka tie var uzrādīt saslimšanu, lai gan cilvēks ir vesels vai otrādi.

"Tā jutība nav tik augsta un specifiska, lai varētu simtprocentīgi garantēt, ka tā atbilde ir pareiza," pauda profesors.

Profesors gan norādīja, ka šie testi ir labāks pārbaudes veids, paužot, ka "labāk kā nekā".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:11

Jaunākās diskusijas