Traģiskajā avārijā cietusī meitenīte atrodas smagā stāvoklī; vainīgajam dzērājšoferim draud 10 gadu cietumsods

tautaruna.lv 10.janvāris 2022, 20:45
 
Ekrānuzņēmums
Ceļu satiksmes negadījumā, kurā svētdien, 9. janvārī, Rīgā, Andreja Saharova ielā, dzērājšoferis uzbrauca trim gājējiem, vissmagāk cietusi 2013. gadā dzimusi meitenīte, kura atrodas kritiskā stāvoklī, vēsta Latvijas Televīzijas "Dienas ziņas".

Pēc neoficiālas informācijas, visi trīs cietušie ir vienas ģimenes locekļi: 2013. gadā dzimusi meitene ar savu māti un vecmāmiņu. Abu pieaugušo sieviešu stāvoklis ir stabils.

"Tur stāvēja ātrā palīdzība, nupat bija piebraukusi otrā. Bet pirmais, ko ieraudzīju, bija meitenīte, kas gulēja uz vēdera. Viņas seja bija pagriezta uz mūsu pusi - tāda visa zilumos, apkārt asins peļķe, acis aizvērtas. Tas bija šausmīgs skats. Man sākās histērija, jo pašai ir meitiņa līdzīgā vecumā," norādīja aculieciniece Svetlana Belova.

"Cilvēki šķērsoja gājēju parēju pie zaļā atļaujošā signāla. Tajā laikā "Mercedes", kurš brauca pa Saharova ielu virzienā no Deglava ielas, neapstājās, uzbrauca virsū gājējiem, pēc negadījuma neapstājās, aizbrauca no notikuma vietas," skaidroja Ceļu policijas bataljona 2. rotas komandieris Verners Vangravs.

Noskaidrots, ka 1987. gadā dzimušajam autovadītājam nav bijušas autovadītāja tiesības, turklāt viņš bijis pamatīgā reibumā - konstatētas ap trīs promilēm. Viņš savu vainu policijai atzinis.

Pret šoferi uzsākts kriminālprocess. Par reibumā izraisītu satiksmes negadījumu, kurā cietušajam nodarīti smagi miesas bojājumi, draud cietumsods līdz 10 gadiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:26

Jaunākās diskusijas