Ko Dumpis saka par Covid-19 vakcinācijas plānu Latvijā?

tautaruna.lv 10.janvāris 2022, 7:00
 
Lauris Aizupietis/F64
Informatīvais ziņojums “Par Covid-19 vakcināciju 2022. gadam”, kuru īsi pirms Ziemassvētkiem aptaujas kārtībā notikušā sēdē pieņēma valdība, tika apspriests LTV raidījumā “Kas notiek Latvijā?”. Savu viedokli šajā jautajumā pauda arī infektologs Uga Dumpis.

2022. gada laikā pirmreizējās vakcinācijas pret Covid-19 aptverei vecuma grupā virs sešdesmit gadiem būtu jāsasniedz 80%, bet aptverei kopējā populācijā, tas ir, ieskaitot arī bērnus - 75%. Tikmēr balstvakcinācijas aptverei šā gada laikā jāsasniedz 80% no pirmreizējās vakcinācijas kursu pabeigušajiem iedzīvotājiem.

“Plāns nav ambiciozs, es piekrītu,” vērtēja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Infekciju uzraudzības dienesta vadītājs Uga Dumpis.

“Ja mēs šo plānu izpildītu mēnešu laikā, tas būtu daudz,” teica Dumpis, gan atzīmējot, ka viņš tic nevis plāniem, bet gan “tam, ko mēs varam izdarīt”.

No valdībā apstiprinātā plāna pielikuma izriet, ka vakcīnu iegādei, loģistikai un iedzīvotāju vakcinācijai šogad plānots tērēt vairāk nekā 131 miljonu eiro, bet vēl aptuveni 7,7 miljonus eiro liels papildu finansējums būs vajadzīgs dažādiem citiem izdevumiem, tajā skaitā iedzīvotāju informēšanas kampaņām un zvanu centra uzturēšanai. Šiem mērķiem būšot nepieciešami attiecīgi teju 466 tūkstoši eiro un vairāk nekā 1,9 miljoni eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:02

Jaunākās diskusijas