"Draud, kliedz, psiho"; pastāsta, kas notiek vakcinācijas kabinetos

tautaruna.lv 16.oktobris 2021, 13:11
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Kāda iedzīvotāja mikroblogošanas vietnē Twitter dalījusies ar savas paziņas pieredzi, kura strādājot vakcinācijas kabinetā.

Sieviete atklāj, ka viņas draudzene strādā vakcinācijas kabinetā un atklājusi tur piedzīvoto.

"Cilvēki esot agresīvi un draud, kliedz, psiho. Rindas garums brīžiem pat 5 stundas. Policija tika iesaistīta vairākas reizes. Vakar pēc darba bijis bail pa tumsu iet mājās pēc visa tā, kas pa dienu piedzīvots," ar draudzenes pieredzi dalās ieraksta autore.

Ierakstu komentējusi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule, kura apstiprina, ka "lamas un pazemojumi" ir arī dienesta dispičeru ikdiena un agresija sabiedrībā tikai piaug.

"Brigādes nereti izsaukumos sastopas ar agresīvu radinieku dažāda veida draudiem,kuri uzstāj, ka pacients ir jānogādā stacionārā pat pirms mediķi izvērtējuši pacienta stāvokli," atklāj Cipule.

Citi komentētāji pauž sašutumu par šādu cilvēku uzvedību.

"Cilvēkiem kaut kā patīk nevis noskaidrot jautājumus, bet izdarīt pa savam un tad ārdīties, ka džemperis nav paklāts zem kājām!" - uzskata komentāra autore.

"Es saprotu cilvēku nepmierinātību, bieži tā vienkārši ir neapmierinātība ar situāciju valstī, taču uzbrukt, vārdiski vai ar darbiem, otram cilvēkam nedrīkst. Kaut nu drīzāk nomierinātos," pauž komentētāja.

"Varbūt šādos gadījumos, kaut twiterī padotu ziņu, ka varbūt kāds cilvēks pa ceļam un par brīvu var aizvest cilvēkus, kam bail iet mājās. Tāda kā sadarbības un palīdzības platforma. Jābūt gan pārliecībai, ka vedējs turēs vārdu un ir uzticams," ar ieteikumu dalās komentāra autors.

Jau vēstīts, ka NMPD vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu sakarā ar incidentu, kurā Covid-19 noliedzēji traucējuši mediķiem sniegt palīdzību kādam pacientam, informēja NMPD.

"Līdzcilvēki, kuri atradās blakus pacientam, uzvedās agresīvi, centās mediķus iesaistīt sarunās par Covid-19 un traucēja brigādei strādāt. Tāpat personas ne vien filmēja mediķu veiktās darbības, tā liedzot pacientu izmeklēt un sniegt viņam palīdzību, bet arī lietoja necenzētus vārdus un pat pielietoja fizisku spēku," soctīklos rakstīja NMPD.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:18

Jaunākās diskusijas