Baiba Rozentāle nosauc vienīgo iemeslu, kura dēļ nedrīkstētu vakcinēties

tautaruna.lv 16.oktobris 2021, 15:48
 
Kaspars Krafts/F64
Infektoloģijas centra direktore Baiba Rozentāle kanāla TV24 raidījumā "Nedēļa. Post scriptum" nosaukusi vienīgo iemeslu, kura dēļ nedrīkstētu vakcinēties.
B. Rozentāle norāda, ka vienīgais iemesls, kura dēļ nedrīkstētu vakcinēties ir anafilaktiskais šoks uz vienu no šīm četrām iepriekš ievadītajām vakcīnām.

"Valsts ir izveidojusi [Rīgas]Austrumu [klīniskās universitātes] slimnīcā speciālas gultas, kur tas reinmatalogu uzraudzībā tiek darīts. Mums ir savakcinēti vairāk nekā 40 pacienti, nevienam nav bijusi alerģiska reakcija," stāsta ārste, uzsverot, ka bija "gatavība cilvēku no šī stāvokļa izvest".

Viņa arī atzīmē, ka tikai ar tā dēvētājiem "lokdauniem" pandēmiju neapkaros, nepieciešama ir kolektīvā imunitāte.

"Var divejādu ceļu iet. Var ļaut pārslimot, bet tad jārēķinās, ka viena liela daļa vienkārši aizies bojā," pauž B. Rozentāle. "Pat saņemot ļoti labu medicīnisko aprūpi. "

Kā norādīts "medicine.lv", anafilaktiskais šoks ir organisma spēcīga aizsargreakcija uz atkārtoti, parasti ārpus gremošanas trakta ievadītu svešu vielu - anafilaktogēnu. Anafilaktiskais šoks rodas reti, to nosaka specifiskas antivielas, un tā izcelsme atkarīga galvenokārt no organisma individuālām īpatnībām. Tas rodas cilvēkam, kam palielināta jutība pret konkrēto vielu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:04

Jaunākās diskusijas