Vīrietis spiests pavadīt divus gadus psihiatriskajā klīnikā policistu kļūdas dēļ

tautaruna.lv 8.augusts 2021, 13:33
 
pexels.com
Vīrietis Havaju salās spiests divus gadus pavadīt psihiatriskajā klīnīka, amatpersonu un policistu kļūdas dēļ, vēsta medijs "People".

Džošua Spriestersbahs divus gadus pavadīja Havaju salu psihitriskajā klīnikā, jo tika sajaukta viņa identiāte ar pavisam citu vīrieti, kuram bija nepieciešama ārstešanās.

Džošua vairākkārt salas amatpersonām centās skaidrot, ka viņš nav Tomass Kāslberijs, kuram ir nepieciešama uzturēšanās slimnīcā. Tomēr amatpersonas neņēma vērā Džošua teikto un viņš slimnīcā aizvadīja vairāk nekā divus gadus.

Vīrietim, kuram bija nepieciešams uzturēties klīnikā, tas tika nozīmēts pēc tam, kad viņš bija paveicis vairākus smagus noziegumus.

Šobrīd Džošua vēl jorpojām cīnās par savu taisnību, lai arī viņš ir atbrīvots no piespiedu uzturēšanās slimnīcā, amatpersonas necenšas pilnībā atzīt vainu, balstoties uz to, ka arī viņam bija nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Džošua sirgst ar garīgās veselības traucējumiem. 2017. gadā viņš bija bezpajumtnieks un gaidot ēdienu pie kafejnīcas, esot aizmidzis uz ietves. Pēkšņi viņu pamodināja policists. Džošua nebija personu apliecinoša dokumenta, taču policistam viņš ir nosaucis visus savus datus. Policists viņu aizturēja. Džošua min, ka tobrīd viņam likās, ka tika aizturēts par to, ka viņš bija gulējis publiskā vietā.

Policijas iecirknī tika noņemti Džošua pirkstu nospiedumi. Neskatoties uz to, ka amatpersonas, iespējams, pat nesalīdzināja datus ar vīrieti, kura identitāte tika viņam piešķirta, tika apgalvots, ka viņš ir Tomass, kurš 2006. gadā bija veicis vairākus nopietnus noziegumus.

Slimnīcā Džošua nācā apmeklēt vairākas grupu nodarbības, brīdī, kad viņš pretojās slimnīcu darbiniekiem, viņš saņēma spēcīgus medikamentus, kas vīrieti padarīja apātisku. Jo uzstājīgāks bija Džošua, sakot, ka nav tas cilvēks par ko viņš tiek uzskatīts, jo biežāk viņš saņēma dažādus medikamentus.

Vien 2020. gadā beidzot policijas detektīvs pierādīja, ka viņi ir kļūdījušies. Veicot personas datu pārbaudi atklājās, ka Tomass, par kuru tika uzskatīts Džošua, jau kopš 2016. gada atrodas ASV, Aļaskas cietumā. Pēc diviem gadiem un astoņiem mēnešiem, beidzot Džošua tika izlaists ārā no slimnīcas, jo atklājās, ka viņš visu laiku bija teicis pacietību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:40

Jaunākās diskusijas