"Uzrādu, bet man pasaka, ka nav derīgs!"; rīdziniekam kļūdas dēļ nedarbojas Covid-19 sertifikāts

tautaruna.lv 8.augusts 2021, 13:01
 
f64.lv, Kaspars Krafts
Rīdzinieks Ivars atzīst, ka galvenokārt izvēlējies vakcinēties, lai beidzot varētu aiziet uz sporta zāli un doties uz bāru izdzert pāris alus kausus. Mājaslapā viņš pieteicās vakcīnai un pēc nepilnām divām nedēļām devās uz izraudzīto vietu Rīgā, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Ivars bija izlēmis, ka vakcinēsies ar “Moderna” vakcīnu, taču, ierodoties viņu informēja, ka konkrētā vakcīna tajā dienā nav atvesta. Pēc ilgām pārdomām un skaļām diskusijām Ivars piekrita vakcinēties ar “Johnson & Johnson”. Viņam paziņoja, ka sertifikāts būs derīgs pēc 14 dienām.

Vēlāk gan vīrietis konstatēja, ka uz sertifikāta rakstīts “Pfizer-BioNTech” nosaukums, kas, protams, esot nepareizi. Ivars sākumā sazinājās ar Nacionālo veselības dienestu, taču viņam paziņoja, ka kļūda nevarētu būt. Tomēr vīrietim izdevās atrast personu, kas viņu vakcinēja, kura arī apliecināja, kāda vakcīna Ivaram patiesībā ir ievadīta.

"Jūlijā es sertifikātu izprintēju, priecīgs, ka man tas ir, nolēmu aiziet uz sporta bāru noskatīties futbola maču. Ierodoties, protams, darbinieki man prasīja uzrādīt sertifikātu. Uzrādu, bet man pasaka, ka nav derīgs! Es biju izprintējis pat trīs eksemplārus, visur rāda, ka nav derīgs. Sapratu, ka kaut kas nav pareizi," stāsta Ivars.

Pēcāk Ivaram lūdza sazināties ar “Veselības centru 4”, kurš atbild par vakcināciju Rīgas Centrāltirgū. Ivars neatlaidīgi turpināja gaidīt, kad viņam izlabos kļūdu, pēc vairāku dienu saziņas ar atbildīgajām personām tomēr izdevās sertifikātu izlabot. Taču viņam ir jautājums - kā šāda kļūda gadījās?

“Veselības centra 4” vakcinācijas projekta vadītāja Džeina Mežale skaidro: "Rīgas Centrāltirgus ir masu vakcinācijas vieta ar diezgan lielu noslodzi un lielu cilvēku plūsmu. Pie šādiem apstākļiem pastāv cilvēcisks kļūdas risks, arī šajā gadījumā situācija ir radusies cilvēciskas kļūdas dēļ. Šādi gadījumi mums ir reti, atvainojamies par radušos situāciju."

Ivars vēlas brīdināt cilvēkus pašiem pārbaudīt, vai sertifikāts tiešām darbojas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas