Vīrietis sašutis: ģimenēm ar bērniem svētku koncerts tika liegts

tautaruna.lv 8.augusts 2021, 10:31
 
Facebook/Armads A.
Nemitigi tiek skandināts - lai varētu apmeklēt kādu publisku pasākumu, vajag uzrādīt Covid sertifikātu. Taču kā novērojis Armands A., ģimenes ar bērniem tomēr ar visu vecāku uzrādīto sertifikātu pasākumā netiek ielaisti.
"Absurds! Krāslavas pilsētas svētku brīvdabas koncerts ar Intaru Busuli. Žoga iekšpusē visi izslimojušie un vakcinētie. Žoga ārpusē visas ģimenes ar bērniem neatkarīgi no tā, vai vakcinēti vai nē! Nedrīkst ielaist nevakcinētus un neizslimojušus bērnus JEBKĀDA VECUMA!
[..]
Bērnus nedrīkst potēt līdz 12 gadiem, tātad valdības solījums "potējies un baudi kultūras pasākumus" ir meli vai arī valdība netieši aicina potēt visus bērnus nelegāli līdz 12 gadiem?
Kas tā par ģimeņu diskrimināciju?
Neskaitāmas ģimenes ar bērniem, kurās ir vismaz viens bērns līdz 12 gadiem ierodas ar pasēm, sertifikātiem nobruņojušies, bet tiek patriekti! Veikalu telpās virpuļojam uz nebēdu, bet brīvdabā mazs bērns apdraud visus!" dusmīgs ir Armands, kas redzēto izklāstījis facebook.
Piebildei - ar citi vecāki jau iepriekš novērojuši šādas situācijas.
Lūk, Slimību profilakses un kontroles centra skaidrijums (sniegts Skaties.lv):
"Ja pasākumu rīko tikai un vienīgi pret Covid-19 vakcinētiem vai to pārslimojušiem cilvēkiem ar derīgu Covid digitālo sertifikātu un tas ir pasākums bez jebkādiem ierobežojumiem - nav jāvelk sejas maskas un jāievēro distance, tad uz šādu pasākumu drīkstētu ņemt līdzi tikai tādu bērnu, kurš ir izslimojis Covid-19 un kuram ir to apliecinošs sertifikāts. Bērnus, kuri nav izslimojuši Covid-19 pat ar negatīvu Covid-19 testu, uz šādu pasākumu nedrīkstētu ņemt līdzi pārējo apmeklētāju drošības dēļ."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:07

Jaunākās diskusijas