Neiedomājami! Sievietes nežēlīgā rīcība pret suni Mežaparkā šokē apkārtējos

tautaruna.lv 3.jūlijs 2021, 14:13
 
Ekrānuzņēmums/Degpunktā
Nesen kāda maza suņa saimnieku nolaidība manīta Mažaparkā, kad cilvēki devušies izklaidēties, bet dzīvnieciņu uz vairākām stundām atstājuši bez svaiga gaisa, vēsta raidījums "Degpunktā".

Mašīnas salonā smagi elpojošu suni, kurš acīmredzami pārkarsis, pamanīja nejauši garāmgājēji, kas bija ieradušies uz Mežaparku izklaidēties tāpat kā suņa īpašniece, kas, kā vēlāk atklājās, bija devusies uz zooloģisko dārzu. Apkārtējie, redzot, ka suņa dzīvība ir briesmās, izsauca policiju un glābējus.

“Viņš kā minimums jau divas stundas ir iekšā. Vienkārši arvien mazāk un mazāk kustas, tas taču nav normāli. Pilnīgi pie loga te prasījās ārā, tagad jau vairs nevar,” likumsargiem stāstīja apkārtējie.

Vīri kādu brīdi tomēr vēl cerējuši, ka saimniece parādīsies. Noskaidrots viņas vārds, un likumsargi mēģinājuši pat ar kundzi sazināties “Facebook”. Nesekmīgi. Pēc vēl dažu minūšu apspriedes dienesti nolēma ilgāk vairs negaidīt, izsist logu un glābt suni, kurš esot manāmi mocījies. Suns tika padzirdīts un nolikts ēnā, un pēc brīža uzradās arī automašīnas un suņa īpašniece.

Sieviete stāstīja, ka suni atstājusi vien uz apmēram divām stundām. Taujāta, vai, viņasprāt, sunim nebija karsti, teica, ka aizsegusi logus ar dvieļiem un sunim bija pieejams arī ūdens, kuru, kā vēlāk izrādījās, suns bija izgāzis. Tad likumsargi vērsa uzmanību, ka logs esot izsists, jo dzīvnieku bija jāglābj, ārā esot karsti, automašīnā vēl karstāks un dzīvnieks knapi elpojis. Sieviete esot teikusi, ka suns vispār esot vecs un guļošs.

Policisti secina, - notikušais, patlaban izanalizējot visus faktus, izskatās pēc suņa saimnieces neveikla mēģinājuma attaisnot savu rīcību. Prom ejot, viņa veikusi darbības, ka faktiski bija butaforiskas. Piemēram, ūdens atstāts neparocīgās glāzītēs, kuras dzīvnieks pirmajās minūtēs jau esot apgāzis. Tāpat arī dvielis vairs nebija priekšā logam, jo suns bija skraidījis pa salonu. Tā drīzāk esot darbības imitācija, nevis reālas rūpes par dzīvnieku, norāda Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Arī veterinārārsti brīdina, ka dzīvnieku atstāšana mašīnā mīlulim var beigties letāli. Un vienalga, kādi pasākumi būs veikti pirms tam, saulē mašīnas salons “uzcepas”. Arī ēnā efekts ir līdzīgs, taču ne tik ātrs. Mašīnā ātri kļūstot karsts, un automašīna saulē esot kā siltumnīca - temperatūra ātri ceļas, spēkrats var sakarst līd 50 vai pat 70 grādiem pēc Celsija, brīdina veterinārārsts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas