Snorkelētājs izdzīvo pēc baisas sastapšanās ar balto haizivi

tautaruna.lv 3.jūlijs 2021, 13:19
 
Ekrānuzņēmums no Youtube
Sanfrancisko iedzīvotājs Nemanja Spasojevičs bija devies uz netālu esošo pludmali, lai ķertu krabjus, kad pēkšņi sajuta stipru grūdienu un asas sāpes kājā, vēsta "People".

Vīrieti sakoda lielā, baltā haizivs.

"Tas bija tik ātri, gandrīz kā moskītu kodums," vīrietis aprakstīja tā brīža sajūtas.

Brīdī, kad vīrietis palūkojās lejup, lai aplūkotu, kas viņam ir iekodis, viņš ieraudzīja balto haizivi.

Nemanja steigšus devās uz krastu. Viņš centās pievērst blakus esošo zvejnieku uzmanību, lai tie sniegtu viņam palīdzību.

"Es uzkliedzu zvejniekam: "Hei! Palīdzi! Man uzbruka haizivs!"," esot pagājis kāds brīdis, līdz zvejnieks saprata un sadzirdēja Nemanju.

Par laimi jaunais vīrietis haizivs uzburkuma laikā nopietni necieta. Haizivs kodums uz kājas atstāja 10 brūces. Šīs brūces nav radījušas draudus viņa veselībai.

Vīrietis priecājas, ka haizivs neizrādījās tik biedējoša, kā parasti tiek stāstīts. Viņš atzina, ka tas ir bijis "maigs" kodiens, haizivs nav centusies viņu ievilkt okeāna dzelmē.

"Viņa nevilka manu kāju. Maigi iekoda un atlaida. Ja tas nebūtu maigs uzbrukums, es šeit vairs nebūtu. Es, iespējams, esmu visveiksmīgākais puisis pasaulē, kurš pēc baltās haizivs uzbrukuma, tajā pašā dienā dodas mājās no slimnīcas," sacīja Nemanju.

Klusā okeāna haizivju izpētes centra programmu direktors Deivids Eberts skaidroja, ka šīs haizivis ūdenī nemeklē cilvēkus, kurus apēst. Šajā gadījumā haizivs, iespējams, vīrieti sajauca ar roni.

"[Cilvēki] nav haizivju ēdienkartē. Reizēm notiek šādi atgadījumi, taču parasti tas notiek ļoti reti," sacīja Eberts.

Nesen vēstījām par amerikāņu nirēju Maiklu Pakardu, kurš izdzīvojis pēc incidenta, kad viņu norijis kuprvalis. Pakards niršanas laikā uz 30 līdz 40 sekundēm bija nonācis vaļa mutē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:58

Jaunākās diskusijas