Cilvēki pamatīgi sašutuši par populāra Latvijas sporta kluba pausto

tautaruna.lv 10.jūnijs 2021, 12:43
 
Kaspars Krafts/F64
Cilvēku sašutumu soctīklos izraisījis Latvijā populārā fitnesa kluba "MyFitness" ieraksts Facebook, kurā klubs skaidro, kāpēc šobrīd negrasās vēl vērt savas durvis sportot gribētājiem.

"MyFitness" ierakstā norāda, ka valdības lēmums nodrošināt pakalpojumu tikai vakcinētiem iedzīvotājiem, ir iedzinis sporta klubus krustcelēs.

Ierakstā pausti dati par vakcināciju Latvijā, norādot, ka šobrīd nav pietiekami liels vakcinēto skaits, lai klubs varētu pilntiesīgi strādāt. Pēc viņu aplēsēm šobrīd klubu apmeklētu viena piektā daļa no pirms pandēmijas apmeklētājiem.

"Cipars patiesībā būs vēl dramatiski zemāks, jo jārēķinās arī ar to, ka primāri vakcinācija tika nodrošināta senioriem un cilvēku grupām ar smagiem veselības traucējumiem, kas nav tipiskais sporta kluba apmeklētājs. Pie šādiem cipariem sporta klubu darbību nav iespējams nodrošināt gan darbinieku trūkuma dēļ, gan apmeklētāju skaita dēļ, kas ir nozīmīgi sarucis, vakcinācijas prasības dēļ," teikts ierakstā.

Tāpat kluba vadība vēršas pie valdības, norādot, ka netiek nekas darīts, lai palīdzētu Latvijas sporta klubiem.

Ieraksts un tajā paustie dati izpelnījušies asu diskusiju komentāros un arī citos sociālajos medijos.

"Vispār jau vakcinēti vai izslimojuši ir ne tikai vecie un slimie. Ļoti daudz jaunu cilvēku,kas to vien gaida kā atgriezties pie ierastās dzīves. Visu pavasari raudājāt, ka neļauj strādāt,laidiet mūs strādāt, bet tagad, kad tāda iespēja ir sniegta, tomēr aj nē, mēs nē," norāda komentāra autore.

"Esmu ilgus gadus bijusi jūsu kliente, bet acīmredzot vairs nebūšu, lai gan daļa treneru ir super. Seniori un slimie pie jums nekad nav bijuši ne prioritāte, ne vairākums, tas ir vnk smieklīgs arguments. Kas darbiniekiem liedz vakcinēties, kad sen jau potes visiem pieejamas? Kas jums liedz uzņemt vakcinētus cilvēkus, nevis gaudot par valdību? Kas jums liedz atvērties jau 15.06? Tas, ka gribas būt ezotērētiem un nelaist garām antivakseru naudu? Paldies. Es izvēlos trenēties drošos apstākļos ar saprātīgiem cilvēkiem," norāda kluba kliente.

"Kā būtu pielikt klāt procentu, kuri ir izslimojuši ne tikai, kuri vakcinēti? Kā būtu atvērt tikai dažus klubus nevis visus? Kā būtu ļaut atgriezties pie ierastā ritma tiem, kuri vēlas un potējas, jo, kā jau pārejie minēja, visiem ir iespēja vakcinēties jau kādu brīdi," pauž komentētāja.

"Kopumā ir redzams cilvēku noskaņojums pēc šī ieraksta! Klienti nesaprot un negrasās saprast. Kamēr klubi ciet, vairāki treneri izmanto iespēju veidot savu klientu bāzi, kuri tik drīz klubā neatgriezīsies šā vai tā (jautājums vai daži treneri neizlems, ka šis viņiem ir izdevīgāk). Nu jau kādu laiku apmeklēju Mārupe Gym, kas ir OpenAir zāle. Koncepts ideāls šajā laikā. Skaidrs, ka MF varēja arī ko tādu realizēt, bet pabalsts patīk labāk. Beigu beigās pabalsta jau nebūs. Bet vienmēr labi ir redzēt ķēdes vadības attieksmi. Tā nav darbinieku attieksme. Tā vadība parāda savu “nostāju”. Šī nostāja ir svarīgāka par klientu un klienta drošību! Kad varēja tikai 25 cilvēki vienlaicīgi, viss chill. Tagad būtu tas pats, bet ja tie būs tikai vakcinētie. Nē, paldies!" - pārliecināts ir komentāra autors.

Kā ziņots, valdība lēmusi, ka cilvēki, kuri būs vakcinējušies pret Covid-19 vai to pārslimojuši, no 15.jūnija varēs apmeklēt sporta klubus, tostarp arī baseinus, gan trenējoties individuāli, gan apmeklējot grupu nodarbības.

1.jūnijā sāka strādāt nacionālā mēroga digitālais vakcinācijas pret Covid-19 sertifikāts, ar kuru iedzīvotāji var apliecināt vakcinācijas faktu. Sertifikātu var iegūt tīmekļvietnē "covid19sertifikats.lv".

Jau vēstīts, ka šobrīd (uz 10. jūniju) vakcinācijas pret Covid-19 procesu Latvijā noslēguši 385 887 jeb 20,44% Latvijas iedzīvotāju, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

Pirmo poti līdz šim saņēmuši 516 520 cilvēki, bet vakcinācijas procesu noslēdza kopumā 385 887 cilvēki, kuru vidū ir arī 29 196 personas, kas sapotētas ar "Johnsons&Johnson" vakcīnu, kurai ir nepieciešama tikai viena deva.

Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021.gada aprīļa sākumā provizoriski bija 1 887 600 iedzīvotāju, tātad pirmo poti pret Covid-19 ir saņēmuši 27,36% iedzīvotāju, bet abas - 20,44%.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:28

Jaunākās diskusijas