Sabiedrība kritizē ierobežojumus: Pilnos sporta klubos un salonos var, bet uz muzeju nē?

tautaruna.lv 2.decembris 2020, 10:00
 
F64, Vladislavs Proškins
Ministru kabinets otrdien nolēma Covid-19 izplatības ierobežošanas nolūkos pagarināt valstī izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 11.janvārim un pieņēma virkni jaunu ierobežojumu. Tas izraisījis plašas diskusijas un nosodījumu sociālajos tīklos.

No valdības lemtā izriet, ka 5.decembrī stāsies spēkā prasība, ka brīvdienās un svētku dienās varēs darboties tikai aptiekas, tajā skaitā veterinārās aptiekas, un veikali, kuros drīkstēs tirgot tikai pirmās nepieciešamības preces, ar kurām tiek saprastas pārtikas preces, higiēnas preces un degviela. Reizē tika atļauta darbība manikīra un pedikīra speciālistiem.

Tieši šie lēmumi tiek visasāk apspriesti, pārsvarā gan paužot neizpratni. Cilvēki uztraucas par situācijām, kad nogalē, piemeram, var salūzt kāda nepieciešama sadzīves tehnika. Reizē absurdi šķiet tas, ka pie šiem stingrajiem ierobežojumiem manikīrs brīvi atsāk darbību.

Līdz 11.janvārim tiks pārtraukta visu kultūrvietu, izstāžu, kā arī gadatirgu, tai skaitā Ziemassvētku tirdziņu darbība.

Stingrāki drošības pasākumi tiks ieviesti izglītības jomā, proti, klātienē mācību process drīkstēs notikt tikai bērnudārzos un 1.-4. klasēs. Skolās būs jānodrošina trīs kvadrātmetru platība vienam skolēnam. No 3.decembra bērnudārzos strādājošajiem visu laiku jānēsā maskas. No 4.janvāra skolās maskas jānēsā gan stundu laikā, gan ārpus mācību procesa gan skolēniem, gan skolotājiem.

Jau ziņots, ka ārkārtējā situācija valstī ir spēkā no 6.novembra.

Kariņš žurnālistiem skaidroja, ka jaunie ierobežojumi stāsies spēkā dažādos datumos, lai būtu iespējams tiem sagatavoties praktiski.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:28

Jaunākās diskusijas