Fūrmanis par pacientiem, kas pieslēgti plaušu ventilatoriem: Tur ir vienvirziena ceļš

Baiba Puriņa 2.decembris 2020, 9:45
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Ārsts Roberts Fūrmanis, viesojoties kanāla Rīga TV24 raidījumā "Uz līnijas", atklājis, ka lielākoties pacienti, kuri pieslēgti mākslīgās elpināšanas iekārtām neizveseļojas.

Atbildot uz skatītājas jautājumu, vai mēdz izveseļoties pacienti, kuri pieslēgti makslīgās plaušu ventilācijas iekārtai, Fūrmanis pauž, ka, iespējams, var "atrast tādu pacientu", taču lielākoties tas esot "vienvirziena ceļš".

"Lielākā daļa šo pacientu, kas tiek mākslīgi elpināti, viņi vai nu mirst, vai nu viņu veselības stāvoklis paliek ar ļoti smagām komplikācijām, " pauž Fūrmanis.

Viņš norāda, ka no šāda stāvokļa izārstēties ir ļoti grūti un sarežģīti, turklāt tas ir ļoti liels "laimes faktors", jo statistika parādot, ka lielākoties gadījumi, kuros jāizmanto elpināšanas iekārtas, ir ar sliktu iznākumu.

Jau vēstīts, ka pagājušajā diennaktī Latvijā atklāti kopumā 612 Covid-19 gadījumi, savukārt četri sasirgušie miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pagājušajā diennaktī stacionēti 63 Covid-19 pacienti, bet kopumā patlaban slimnīcās ievietoti 519 ar Covid-19 sasirgušie.

No visiem stacionētajiem 480 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 39 - ar smagu slimības gaitu. Pēdējās diennakts laikā no stacionāra izrakstīti 67 pacienti, tostarp viens pacients pārvests. Līdz šim kopumā stacionārus pametuši 1371 Covid-19 pacienti.

Jau ziņots, ka aprīļa sākumā NVD bija iegādājies 11 plaušu ventilācijas iekārtas, bet vēl 75 iekārtu iegādei noritēja iepirkuma process.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:17

Jaunākās diskusijas