Linda Mūrniece-Freiberga sašutusi par piestādīto NĪN rēķinu viņas viesnīcai

Lelde Veinberga 2.decembris 2020, 20:38
 
Facebook
Viesnīcas "Hotel Roma" vadītāja Linda Mūrniece-Freiberga atklājusi, cik lielu summu ir parādā par viesnīcas nekustamā īpašuma nodokli (NĪN). Uzņēmēja ir sašutusi, ka šajā krīzes laikā tiek arī pieprasīta maksājuma kavējuma nauda.
"Kamēr mēs kopā ar valdību mēģinām saprast, kas notiek un kā dzīvot tālāk, Rīgas dome man piesūta brīdinājumu par nenomaksātu "Hotel ROMA" NĪN pēdējā ceturksnī.
Jā, dārgā dome, es tāpat kā citi, izmisīgi mēģinu izdomāt, kur ņemt naudu, ja uzņēmums nestrādā... Jā, dārgā valdība, arī jūs jau pusgadu solāt, ka kaut ko izdomāsiet ar pašvaldību nodokļiem...
Šis ir par trīs mēnešiem. Sarēķiniet paši, cik iepriekšējos gados esmu samaksājusi. Un tā soda nauda ... jau aprēķinātā..." norāda Linda Mūrniece-Freiberga.

Par trīs mēnešiem NĪN ir 24 662 eiro, bet maksājuma kavējuma nauda sastāda 197 eiro.

Uzņēmēja jau iepriekš norādīja, ka pilsētas pašvaldība nav devusi nekādas atlaides Covid-19 krīzes laikā, kad tūrisms ir praktiski apstājies pilnībā.

"Samaksājām Rīgas domei NĪN. Nekavējoties uzzinājām, ka esam parādā vēl 600 eur, jo par vēlu samaksājām... Reāls atbalsts uzņēmējiem?" septembrī rakstīja Mūrniece.

Iepriekš jau vēstījām, ka Mūrniece neslēpa sašutumu par rēķinu, ko atsūtījis uzņēmums "Rīgas Ūdens". Lai gan viesnīca ir slēgta, Mūrniecei esot bijis jāmaksā vairāk nekā 3000 eiro liels rēķins.

Linda Mūrniece-Freiberga ir latviešu, uzņēmēja, žurnāliste, iekšlietu darbiniece un politiķe, bijusī aizsardzības ministre un iekšlietu ministre. Bijusi arī vairāku Saeimu deputāte, pārstāvēja partiju "Vienotība" (iepriekš "Jaunais laiks"). Lindai Mūrniecei-Freibergai ir divi bērni - Helēna un Haralds.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:39

Jaunākās diskusijas