VIDEO: Salaspīlī ir kāds ceļa posms, kas biedē vietējos iedzīvotājus

tautaruna.lv 21.decembris 2019, 15:44
 
Ekrānšāviņš no video
Salaspils novada iedzīvotājus satrauc ceļa posms ar bīstamu 90 grādu līkumu, kam abās pusēs ir dziļi grāvji. Grāvjos iegāzušās daudzas automašīnas, stāsta iedzīvotāji, rādot arī fotoattēlus, kuros iemūžinātas avārijas, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Runa ir par grants ceļu, kas ved uz dārzkopības kooperatīviem ”Dzintars” un ”Getliņi” Salaspils novadā. Te jau sen kā uz pastāvīgu dzīvi apmetušies nodokļu maksātāji, iedzīvotāji, tostarp ģimenes ar bērniem.

Vietējos biedē ceļa posms ar strauju līkumu, kam abās pusēs ir dziļi grāvji, kuros iegāzušās daudzas automašīnas.

Iedzīvotāji stāsta, ka gandrīz katru gadu grāvji kā magnēts pievelk šoferus. Jo īpaši bīstama braukšana šeit esot ziemā, tāpēc ar bailēm gaida apledojumu uz ceļa šoziem.

Iedzīvotāji arī stāsta, ka ilgstoši pieprasījuši pašvaldībai drošības risinājumus, līdz beidzot pirms pusgada uzstādītas brīdinošas ceļazīmes un ieviests ātruma ierobežojums, tomēr, pēc iedzīvotāju domām, ar šiem risinājumiem nav gana.

Kauninot pašvaldību par bezdarbību un reizē brīdinot par bīstamību, iedzīvotāji savulaik brauktuves malās bīstamajā līkumā pašrocīgi sasprauda dažādus priekšmetus, pat lietussargus.

Salaspils novada pašvaldībā stāsta, ka drošības risinājumu (piemēram, barjeru) ieviešana ”nav tik vienkārša, kā iedzīvotājiem varētu likties”.

"Tādā gadījumā jāveic ceļa paplašināšana, tas nozīmē arī caurtekas nomaiņu. Tikai tad var uzstādīt barjeru, jo, lai uzstādītu barjeru, ir normatīvi, kas jāievēro. Šobrīd ir veikts iespējamais, ko šajā vietā var izdarīt, kamēr nav izveidojušies brīvi līdzekļi, par kuriem varētu veikt nopietnākus darbus šajā vietā. Ja veic infrastruktūras uzlabojumus apdzīvotās vietās, raugās, cik pašvaldībā deklarētu iedzīvotāju dzīvo konkrētajā vietā. Kur šo iedzīvotāju, nodokļu maksātāju ir vairāk, tā vieta ir augstāk prioritāšu skalā. Novadā ir daudz kritiskākas vietas, kur primāri nepieciešams līdzekļu ieguldījums, " pauda Lolita Balcerbule, Salaspils novada domes pārstāve.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas