"Paldies par Ziemassvētku sajūtu!"; sievieti saviļņo autovadītāja rīcība

Lelde Veinberga 21.decembris 2019, 19:13
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Pixabay
"Aizķert" ar savu auto kādu svešu transporta līdzekli autostāvvietā, nodarot nelielu vai lielāku skādi vienmēr ir "sāpīgi" abām pusēm. Tad jāvienojas par bojājumiem un to segšanas veidu. Ieva sociālajā tīklā Facebook dalījusies ar atgadījumu, kura iznākums sievieti patiesi pārsteidzis un saviļņojis.

"Šovakar ar bērniem gribējām uzcept piparkūkas, bet nav formiņu. Ok, aizbraukšu uz Maximu un nopirkšu. BET, stāvlaukumā, iegriežoties ar "švunku"... Sadzirdēju to nepatīkamo skaņu... Nu to, kad pustukšā stāvlaukumā trūkst 2cm.

Devos pie info kases, pasaucu sudrabotā Audi šoferi. Dodamies pie viņa mašīnas. Noslaukām skrāpējuma vietu ar rokām, švīku paliek mazāk, arī mans izmisums paliek mazāks. Un tad seko kas negaidīts...uz manu jautājumu par tālāko rīcību... VIŅŠ PASMAIDA UN SAKA "NEKAS... IR TAČU ZIEMASSVĒTKU LAIKS. FORŠI, KA MAN PATEICĀT NEVIS AIZBRAUCĀT."

Formiņu veikalā nebija. Eju laukā un redzu arī viņš dodas prom. Pa gabalu saku: "Paldies par Ziemassvētku sajūtu." Tad pieskrēju un pat apķēru. Vēlreiz novēlējām viens otram novēlējām jaukus svētkus. Es iekāpu mašīnā un sāku raudāt, sēdēju un raudāju un raudāju... Jo Ziemassvētku sajūta var rasties Maximas stāvlaukumā, līstot asarām un lietum.

Ekrānuzņēmums no Facebook

[...] Labprāt uzcienātu arī Ziemassvētku vecīti, kuram nav bārdas, briežu un dāvanu maisa. Viņš vnk brauc ar saskrāpētu Audi un dāvā prieku," nosaka Ieva.

Ceļu satiksmes noteikumu 5. nodaļas 40. punktā ir noteikts, ka tad, ja ceļu satiksmes negadījumā nav cietuši cilvēki, nav nodarīti bojājumi trešās personas mantai, kā arī transportlīdzekļiem nav radušies bojājumi, kuru dēļ tie nevar vai tiem aizliegts braukt, transportlīdzekļa vadītājs:

  • nekavējoties apstājas un paliek negadījuma vietā, iededz avārijas gaismas signalizāciju un uzstāda avārijas zīmi, bet, ja tas nav iespējams, citādā veidā brīdina pārējos ceļu satiksmes dalībniekus par ceļu satiksmes negadījumu;
  • vienojas ar otra ceļu satiksmes negadījumā iesaistītā transportlīdzekļa vadītāju par visiem būtiskajiem negadījuma apstākļiem, aizpilda saskaņoto paziņojumu un, neziņojot policijai par negadījumu, atstāj negadījuma vietu.

Savukārt Ceļu satiksmes noteikumu 40. punktā teikts, ja minētajā ceļu satiksmes negadījumā ir iesaistīti vairāk nekā divi transportlīdzekļi vai ja transportlīdzekļu vadītāji nespēj vienoties par visiem būtiskajiem negadījuma apstākļiem un aizpildīt saskaņoto paziņojumu, transportlīdzekļu vadītāji:

  • nekavējoties apstājas un paliek negadījuma vietā, iededz avārijas gaismas signalizāciju un uzstāda avārijas zīmi, bet, ja tas nav iespējams, citādā veidā brīdina pārējos ceļu satiksmes dalībniekus par ceļu satiksmes negadījumu;
  • par ceļu satiksmes negadījumu paziņo policijai un, ja nepieciešams, glābšanas dienestam un tālāk rīkojas pēc to norādījumiem.

Svarīgi saprast, ka sods par aizbraukšanu no notikuma vietas ir nopietns - par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma, pārkāpjot noteikto kārtību, uzliek naudas sodu velosipēda un mopēda vadītājam no septiņiem līdz 55 eiro, cita transportlīdzekļa vadītājam - sodu no 70 līdz 700 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz laiku no trim mēnešiem līdz diviem gadiem vai bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšanas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas