Latviešu ģimene Īrijā nozaudē bērnam saziedoto naudu

tautaruna.lv 20.februāris 2019, 12:11
 
Pixabay
Palīdzība vajadzīga jaunai latviešu ģimenei Īrijā, atsaucities uz Breakingnews.ie ziņo Baltic-Ireland.ie.

Kreicbergu ģimene vēršas pie pilsētiņas iedzīvotājiem ar diezgan neparastu lūgumu - ja kāds svētdien, 17.februāra vakarā, uz ielas ir atradis palielu naudas summu, tiek lūgts to nodot Gardas iecirknī vai atdot ģimenei.

Portāls ziņo, ka Emīla un Lauras Kreicbergu divus gadus vecajam dēlēnam ir nepieciešama steidzama zobārsta palīdzība, jo puisēns dzīvo pastāvīgās sāpēs, kuru dēļ viņam regulāri jālieto pretsāpju medikamenti un antibiotikas. Nauda, kas tika savākta, lai samaksātu par dēlam nepieciešamo zobārstniecības procedūru, svētdienas vakarā Emīlam izkrita no kabatas, ejot uz mājām.

Ārsti konstatējuši, ka viņam nepieciešams izraut četrus zobus un, ņemot vērā mazuļa vecumu, to var izdarīt tikai slimnīcā, izmantojot vispārējo anestēziju. “Mums tika pateikts, ka gaidīšanas saraksts Īrijā varētu būt seši mēneši, bet mēs nevaram viņam likt dzīvot sāpēs tik ilgi,” sacīja Laura.

Procedūras izmaksas Īrijā varētu sasniegt vairākus tūkstošus eiro, ko ģimene nespētu samaksāt, jo tēvs pirms astoņiem mēnešiem zaudēja darbu. Tāpēc tika izlemts to darīt Latvijā, kur izmaksas būtu daudz mazākas - vairāki simti eiro. Tas nozīmētu, ka Kreicbergu mazajam puisēnam nebūtu jādzīvo sāpēs vai jāpavada nedēļas vai, iespējams, mēneši, lietojot pretsāpju medikamentus un antibiotikas.

Emīls domā, ka naudu viņš svētdien pazaudēja Ratoath ciematiņā, starp Auld Stand bāru un Donnellys autostāvvietu, laikā no plkst. 19:00 līdz plkst.21:00.
Kreicbergiem šodien plānoja lidot uz Latviju.

Avots: Baltic-Ireland.ie

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:10

Jaunākās diskusijas