"Skolā tikai 4 bērni"; iedzīvotājs vaino ministriju naudas izšķērdēšanā

tautaruna.lv 5.septembris 2018, 9:30
 
F64
Kāds vīrietis vaino Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) nesaimnieciskumā un liekā naudas tērēšanā.
Man kā nodokļu maksātājam tas ir nesaprotams, jo šos 4 bērnus ar nodrošināto skolēnu transportu elementāri būtu vest uz Madlienas vidusskolu. Kādam par daudz naudas.

Portālā "sudzibas.lv" viņš raksta, ka runa ir par Krapes pamatskolu, kas ir Maldienas vidusskolas filiāle. Viņaprāt, tieši attiecībā uz šo izglītības iestādi tiek nelietederīgi iztērēta nauda.

"Ogres novada Madlienas pagastā ir vidusskola, kurai ir Krapes filiāle. Tur šogad mācības uzsāka 4 bērni 3 klasēs. No novada tiek uzturēta skolas ēka plus sporta zāle 4 bērniem? Man kā nodokļu maksātājam tas ir nesaprotams, jo šos 4 bērnus ar nodrošināto skolēnu transportu elementāri būtu vest uz Madlienas vidusskolu. Kādam par daudz naudas," pārliecināts ir vīrietis.

Jāpiebilst, ka Krapes pamatskola kā patstāvīga izglītības iestāde beidza pastāvēt ar 2011.gada 1.septembrī. Ar Ogres novada domes lēmumu tā tika pārveidota par Madlienas vidusskolas filiāli.

Jau iepriekš bijuši gadījumi - konfliktsituācijas, kad tika runāts par bērnu pārcelšanu uz Maldienas vidusskolu.

Piemēram, 2014.gadā Madlienas vidusskolas direktore Alda Karaseva bija ierosinājusi nākamajā mācību gadā Krapes filiāles 7.un 8.klašu skolēnus (9.klases Krapes filiālē nebūs, jo nav neviena audzēkņa) pārcelt uz Madlienu, Krapē atstājot tikai pirmo līdz sesto klasi. Ierosinājums toreiz ļoti satrauca Krapes bērnu vecākus, kuri vēlējās, lai visu klašu skolēni mācītos savā pagastā, kur pabeigtu pamatskolu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:49

Jaunākās diskusijas