Zaudējot darbu, latvietis pievēršas neparastam hobijam

tautaruna.lv 5.septembris 2018, 18:17
 
Ekrānšāviņš no video
Kāds vīrietis no Litenes ir pievērsies neparastam hobijam - viņš meklē pusdārgakmeņus, tika vēstīts LNT raidījumā "900 sekundes".

Gemologs Ainis Vorobjovs visas zināšanas guvis pašmācības ceļā - arī akmeņu unikālo apstrādi, kas pārsteigusi pat ārvalstu meistarus.

Vorobjovs norāda, ka aizraušanās ar pusdārgakmeņiem sākās pirms vairākiem gadiem, taču visu iesāka nonākšana bezdarbnieku rindās un nepieciešamība pēc jaunas nodarbošanās.

"Tad, kad pazaudēju darbu, tad bija sapnis atrast Latvijas meteorītu. Vienu sezonu ziedoju laiku meteorītu meklēšanai. Nekas gluži nesanāca, jo teorētiski tie šeit ir, bet atrast viņus ir ļoti grūti," viņš saka.

Tā kā meteorītu atrast neizdevās, Ainis iecerēja braukt uz Norvēģiju un tur meklēt pusdārgakmeņus, taču, kad atvēris grāmatu par akmeņiem, saprata, ka daudzus no tiem ir redzējis tepat Latvijā. Tagad Ainis ir atradis jau iespaidīgu daudzumu Latvijas pusdārgakmeņu. Paraugi ir izlikti arī apskatei, Ainis labprāt izglīto apmeklētājus.

Vizītē ir bijuši arī universitātes ģeologi, kuriem Aiņa atrastie akmeņi bijis pamatīgs pārsteigums. “Cik ar ģeologiem esmu runājis, tad viņiem nebija pat nojausmas, ka tā varējis būt,” piebilst gemologs.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas