Dzērājšofera dēļ Krustpilī iet bojā divi pieaugušie un bērns - kāds būs sods?

Portāls nra.lv 2.marts 2018, 11:19
 
Ekrānšāviņš, raidījums "Bez Tabu"
12. februārī 34 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā sēdās pie sava ”Audi” automašīnas stūres, brauca pa šoseju Rīga-Daugavpils Latgales virzienā. Kad bija aiz Jēkabpils, viņam pretī pa to pašu šoseju brauca cita  automašīna, kurā atradās nepilnus trīs gadus veca meitenīte, viņa tētis auto šoferis un bērna vecmāmiņa. Dzērājšoferis iebrauca pretējā braukšanas joslā un notika sadursmes, kuras rezultātā "Audi" šoferis izdzīvoja, bet ģimene gāja bojā. Tagad ģimenei jāsadzīvo ar mīļo cilvēku nāvi, vēsta raidījums "Bez Tabu".

”Mazā meitenīte bija nepilnus trīs gadus veca. Viņai drīz paliktu trīs gadiņi, 23. februārī. Krustmeitiņa Valērija nesen bija atbraukusi ciemos pie mums. Toreiz viņa mani un manu meitiņu redzēja pirmoreiz. Mēs sarunājām, ka es viņai dzimšanas dienā cepšu kūku. Mēs cerējām, ka viņa tomēr izdzīvos,” raidījumam raudot saka avārijā iesaistītās mazās meitenes krustmāte Marta. Mazo meitenīti nogadāja slimnīcā, taču viņas dzīvību neizdevās glābt.

”Audi” šofera organismā tika konstatēts vairāk nekā trīs promiļu reibums, informē Valsts policijas Jēkabpils iecirkņa priekšnieks Zigmunds Januševskis. "Par šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu Krimināllikums paredz brīvības atņemšanu no trijiem līdz 15 gadiem, respektīvi, tas ir sevišķi smags noziedzīgs nodarījums, kas konkrētajā gadījumā, visdrīzāk, ir izdarīts,” "Bez Tabu"saka Z. Januševskis.

”Mēs ļoti ceram, ka pēc iespējas ātrāk viss atrisināsies, jo mums, tuviniekiem, ir grūti, bet jūs nespējat iedomāties, kas ir jāpiedzīvo manai māsai! Viņa zaudēja vīru, vīramāti un bērniņu,” teic Marta.

Dzērājšoferis no slimnīcas jau izrakstīts un gaida tiesu uz brīvām kājām. Par to bēdu sagrautie bojāgājušo tuvinieki ir šokēti. Policija vērsusies tiesā ar lūgumu piemērot viņam drošības līdzekli - apcietinājumu. Tiesa policijas prasību noraidījusi, un vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Bez Tabu uzzina, ka dzērājšoferis strādā par bārmeni populārā Rīgas izklaides vietā. Tāpat tiek ziņots, ka viņš brīvdienās pastiprināti lietojis alkoholiskos dzērienus, iespējams, vairākas dienas pēc kārtas. Liktenīgajā pirmdienā, no rīta sēdās pie stūres, iespējams, uzreiz pēc uzdzīves. Arī šim 34 gadus vecajam vīrietim, ”Audi” vadītājam ir dzīvesbiedre, ar kuru kopīgs mazs bērns, dzīvesbiedre ir otrās atvases gaidībās.

Avots: Bez Tabu

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:38

Jaunākās diskusijas