Atguvušies no smagā zaudējuma, Aijas Eriņas tuvinieki apkopo viņas paveikto mūzikā

Portāls nra.lv 2.marts 2018, 21:15
 
Agnese Eriņa
2017.gada 19.jūlijā negaidīti mūžībā aizgāja dziedātāja, dziesmu autore, kultūras cilvēks Aija Eriņa. Atguvušies no smagā zaudējuma, viņas tuvinieki sāka apkopot Aijas paveikto mūzikā, arī iesāktos un nepabeigtos darbus.

"Aizgājējas draugs Valdis Metlāns kopā ar mūziķu grupu studijā sagatavoja dziesmu izdošanu. Jau apmēram mēnesi nopērkams albums “Par martu, maiju un decembri”. Valdis savu solījumu ir izpildījis. Drīzumā iznāks arī otrs Aijas Eriņas muzikālā mantojuma izdevums. Tas būs savdabīgi, oriģināli noformēts dubultalbums. Pirmais “Aija Eriņa. Izlase” ,otrs “Nepaspēju...” Izlasē ir gan solodziedājumi, gan dziesmas kopā ar Eriņu - Vorkaļu dziedošo saimi, arī koncertieraksti. “Nepaspēju...” - nosaukums jau liecina, ka tie ir ieskicējumi, nepabeigtie darbi, bet tajos jo īpaši izpaužas Aijas dvēsele, pati būtība. Tāda bija dubultalbuma sakārtotāja un producenta Aijas tēta Andra Eriņa iecere. Tikai jāieklausās, jāizjūt, jādomā...Dubultalbumu izdod mūzikas kompānija “Gailītis G”.


Albumu prezentācija un reizē arī Aijas Eriņas piemiņas vakars “Atsagrīzt” notiks 2018.gada 11.martā Latgales vēstniecībā “Gors”. Būs iespēja gandrīz stundas garumā izsekot Aijas skatuves gaitām emocionālā videokolāžā. Šajā mozaīkā: “Spiets”, “Latvijas talants 2008”, “Dziedošās ģimenes” un koncerti. Otrajā daļā Aijas Eriņas draugu, atbalstītāju, domubiedru koncerts.

Viņu izpildījumā būs klausāmas gan Aijas kādreiz dziedātās dziesmas, gan tematiski atbilstoši veltījumi viņas piemiņai. Būs arī daži pirmatskaņojumi. Piedalīsies J.Ivanova mūzikas vidusskolas jauktais koris, Ingrīda Balode, “Rikši”, brāļi Puncuļi, “Laimas muzikanti”, Guntis Rasims, Arnis Slobožaņins, Aijas Eriņas grupa, “Green Novice”, “Baltie lāči”, Ginc un Es, “Dricānu dominante”, “Jubilāri”," raksta Agnese Eriņa.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

2.marts 2018

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:02

Jaunākās diskusijas