Latvijā atgriezušies pirmie stārķi, cilvēki satraukti, vai putni izdzīvos līdz pavasarim

Portāls nra.lv 2.marts 2018, 17:21
 
Ieva Kinta
Februārī tika nemitīgi ziņots, ka dienu no dienas tikai sasniegti jauni aukstuma rekordi – sals naktīs dažviet tuvojās mīnus 30 grādu atzīmei, arī dienā sals lika par sevi manīt. Arī marts ir iesācies ar vērā ņemamiem mīnusiem, tāpēc cilvēki ir satraukti, proti, jau februāra vidū Latvijā atgriezušies stārķi, bet vai putni izturēs šo spelgoni?

Ieva Kinta facebook raksta (ieraksts publicēts 25. februārī): "Ukros -14 dienā naktī -20, it kā ziema, bet stārķa ierašanās ligzdā liecina par pavasara tuvošanos. Un cilvēks ir apjucis, ko darīt? Kaimiņiene jau cenšas, cik var piebarojot, jo tas ir cilvēciski, bet kā ir pareizi? Arī cilvēciski - nezināšana... kā šajā gadījumā jārīkojas."

Bet Dainis Grīnblats ziņo: "Šorīt [24. februāris] ap pusdeviņiem Miltiņos (pie Miltiņkroga pieturas) atradās šis skaistulis. Viss trīc un ir pārbijies. Varbūt kāds varētu palīdzēt?"

Arī raidījums "Bez Tabu" nesen ziņoja par kādu atceļotāju Cēsu pusē. Raidījuma uzrunātais ekperts gan mierināja - ja daži stārķi tomēr šādā aukstumā neizdzīvos, tas nekādi neietekmēs putnu populāciju, vienlaikus piebilstot: ja izdodas putnu notvert, to var ienest siltumā, kur tas lai sagaida pavasari. Šādos laika apstākļos putns ir nosalis, apjucis, tāpēc neizrādīšot vēlmi bēgt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:32

Jaunākās diskusijas