Pēc negadījuma trolejbusā Rīgā sieviete nonāk komā un mirst

tautaruna.lv 25.marts 2023, 12:08
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Trolejbusam strauji bremzējot pirms gājēju pārejas Rīgā, tā pasažiere kritusi un guvusi letālu traumu. Pēc vairākām dienām komā sieviete nomirusi slimnīcā. Notikušajā, iespējams, vainojama trolejbusa vadītāja, vēsta "Bez Tabu".

Nelaiķes Edītes meita Sandra ir bēdu un sēru sagrauta, nesen apglabājusi mammu. Sandra stāstīja par mammas liktenīgo braucienu trolejbusā šā gada 16. janvārī.

"Viņa brauca trolejbusā, sēdēja. [Valsts policijas] izmeklētājam ir ieraksts no salona kameras. Tas viss ir fiksēts kamerā. Trolejbuss tā bremzēja, ka mamma krita. Guva galvaskausa pamatnes lūzumu. Kad atbrauca “ātrā palīdzība”, bija iestājusies klīniskā nāve, bet viņu atgrieza pie dzīvības. Sirds sāka pukstēt. Šķiet, 23 dienas bija komā, nenāca pie samaņas, nereaģēja. Tad nomira."

8. februārī Sandras mammas dzīvība izdzisa slimnīcā. “Izmeklētājs pateica, ka tā 100 procentu ir trolejbusa vadītājas vaina, jo mamma sēdēja. Ne jau pati nokrita,” stāstīja Sandra.

Trolejbuss bremzējis pirms neregulējamas gājēju pārejas Rīgā, Andreja Saharova ielā. Trolejbusa vadītāja strauji bremzēja, jo uz neregulējamas pārejas bija iznācis gājējs. Iespējams, transportlīdzekli nebūtu jāapstādina tik strauji, ja šofere būtu bijusi vērīgāka un uzmanīgāka - laikus pievērstu uzmanību gājējam.

Nelaiķes meita Sandra noskaidrojusi, ka konkrētā sieviete turpina strādāt “Rīgas satiksmē”, par ko ir ļoti sašutusi.

Ja pierādīs, ka vainīga ir trolejbusa vadītāja, viņu atbrīvos no darba, informēja “Rīgas satiksmē”, jo, kā norādīja uzņēmumā, viena no sankcijām ir transportlīdzekļa vadītāja tiesību atņemšana. Bez tām viņa nemaz nevar stūrēt sabiedrisko transportlīdzekli. Tomēr to, vai šofere ir vainīga, pēc izmeklēšanas noteiks tiesa. Līdz ar to teorētiski iespējamā vainīgā tiesības var saglabāt līdz tiesvedības beigām, ja procesa virzītājs līdz tam nepiemēros ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli - aizliegumu vadīt transportlīdzekli. Pagaidām šāds drošības līdzeklis nav piemērots.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:53

Jaunākās diskusijas