Bieriņus apsēduši zagļi; vietējie dalās ar nelāgiem stāstiem

tautaruna.lv 22.novembris 2021, 14:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Bezkaunīgi zagļu iebrukumi privātīpašumos Bieriņos, šķiet, kļūst arvien biežāki. Vairāki apkaimes iedzīvotāji dalās ar stāstiem, kā zagļi dažādos veidos iekļūst šķūņos un pagalmos, sirojot pēc vērtīgiem guvumiem. Dažos gadījumos noziedznieku sejas izdevās fiksēt videokadros, vēsta raidījums "Degpunktā".
Normunds dzīvo Rīgā, Bieriņu apkaimē, un pēdējo mēnešu laikā vairākkārt sastapies ar zagļiem, kas iekļuvuši viņa īpašumā. Pirmais iebrukums bija 17. augustā, kad garnadži bija noskatījuši jaunceltni.

“Viņi uzlauza vārtus un durvis uz garāžu un nozaga darbarīkus 2000 eiro vērtībā,” stāsta Normunds.

Pāris dienas vēlāk nelūgtie viesi atgriezās, taču šoreiz guvums izpalika.

“Otrajā reizē 26. augustā viņi ilgu laiku krāmēja automašīnā atkritumus - 15 gadus vecus, pārcementējušos maisus,” stāsta Normunds.

Nākamais zagļu apciemojums Normunda īpašumā bija 22. septembrī. Šoreiz divi vīrieši ap plkst. 3.00 centās iztīrīt šķūnīti.

“Viņi piebrauca sudrabotas krāsas automašīnā, pārkāpa pāri vārtiņiem un devās izlūkos. Viņi skatās visus šķūnīšus. Atver vaļā viena šķūnīša durvis, kuram nav slēdzenes, jo tur stāv tikai malka. Tālāk dodas uz otru šķūnīti un to izpēta. Mēs attiecīgi kamerās redzam, kā viņš darbojas ap atslēgu. Atveros durvis, iedegas gaisma, bet viņu tas nemaz nesatrauc,” stāsta Normunds.

Zaglis izvēlējās lapu pūtēju un aizstiepa to līdz vārtiem. Tur bija paredzēts sakraut arī pārējās mantas, ko vēlāk salikt līdzdalībnieka automašīnā, taču Normunds plānu izjauca.

“Izskrēju ārā pa mazajiem vārtiņiem, un viņš ieraudzīja, ka es skrienu viņam pretī, kā rezultātā metās bēgt un aizmuka,” norāda Normunds.
Policija ziņo, ka saņēmusi iesniegumus un kramplaužu meklējumi turpinās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas