Cilvēku sašutums; "Laipni lūdzam digitālajā cietumā"

tautaruna.lv 22.novembris 2021, 17:13
 
pixabay
Kamēr nav notikušas ķibeles un ikdienas ritums ir ierastās sliedēs, nemaz neaizdomājamies, cik noteicoša loma ir digitālajiem rīkiem. Līdzīga apjausma skārusi kādu cilvēku, kurš nozaudējis telefonu, līdz ar to arī piekļuvi bankas smart ID, kā arī QR kodam, kas apstiprina vakcināciju.

Ar situācijas izklāstu dalās kāds mikroblogošanas vietnes “Twitter” lietotājs:

“Sertificēts draugs pazaudējis savu telefonu. Nav viņam vairs ne smart id, ne QR koda, lai tiktu kaut kur nopirkt telefonu uz nomaksu. Nederīgs cilvēks. Laipni lūdzam digitālajā cietumā. Viss jūsu ērtībām.”

Ieraksts saņēmis vairākus desmitus komentāru, kuros cilvēki ironizē gan par cilvēku čipošanu, gan dalās ar idejām, kā tādā situācijā nenonākt.

“Pēc gadiem 15 (ātrākais) čipi šitādas neērtības atrisinās. Ja suni var čipot, kāpēc, lai cilvēku nevarētu?”

“Kur ir problēma izdrukāt uz papīra QR kodu un samaksāt ar karti, piemēram? Ja telefons pazudis vai saplīsis, tad jārēķinās, ka būs neērtību periods.”

"Visvairāk žēl, ka tam draugam nav neviena drauga kas ar sava viedtālruņa vai datora palīdzību ļautu tikt pie tā QR koda"

"Jeziņ, nu gan lauķi. Nopērc jaunu telefonu!"

"Tas jau nu gan nav baigi neparedzams gadījums. Kā atslēgām uztaisīt rezervi. Draugi, saglabājiet drošā vietā savu sertifikātu. Izdrukājiet, ielaminējiet vai droši datorā to pdf nobāziet. Jau vasarā izdarīju, apzinoties, ka telefoni plīst."

“Mana pieredze : vismaz 2 telefoni, citas ierīces, dati mākonī, izdrukāts sertifikāts vairākos eksemplāros, ko var no datora izprintēt, ID karte un pase. Kaut patukši, bet arī konti un kartes vairākās bankās.”

"Ja cilvēkam trūkst saprāta izveidot rezerves kopijas svarīgiem datiem,tad nevajag ņaudēt pēc tam. Žēl,protams,cilvēka, bet būs dabūjis mācību! Mans sertifikāts,piemēram,ir manā google drive, onedrive, lokāli datorā un telefonā un tā ar visām svarīgām lietām - kaut kur ir kopija!"

“Pienācis laiks darbaļaudīm demonstrēt bezgalīgu lojalitāti un pieprasīt obligātus čipus.

Small talk tēmu komplekts- kā tikt pie trešās vakcīnas, vai tu jau dabūji trešo vakcīnu, čips- ērts QR koda veids!”

“Galvenā problēma ir tā, ka Jūs sev esat iestāstījuši, ka atrodaties digitālajā cietumā. Tieši šī negatīvā pašiedvesma traucē redzēt iespējas, kas nav ne liegtas, ne zudušas”

“Ar pasi jādodas uz pašvaldības punktu, kur drukā sertifikātus, tālāk - banka, tad mobilo tālruņu veikals. Un uz priekšdienām tālredzīgi pasē vienu izdrukātu sertifikāta eksemplāru ielocīt.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:38

Jaunākās diskusijas