Sieviete ziņo par krāpniekiem, kas izmanto "Omniva"

tautaruna.lv 22.novembris 2021, 20:37
 
omniva.lv
Kāda sociālās vietnes "Facebook" lietotāja brīdina līdzcilvēkus par krāpniekiem, kuri izmanto uzņēmumu "Omniva".

Palielinoties pakomātu popularitātei, to izmanto arī krāpnieki.

Kāda socialās vietnes "Facebook" lietotāja norāda uz e-pastu no it kā "Omnivas", kura likusies aizdomīga. Tālāk secinājusi, ka tas ir krāpniecības mēģinajums.

Par situāciju sieviete paziņojusi arī uzņēmumam "Omniva", kas publiskojis arī brīdinājumu uzmanīties.

"“Omniva” rīcībā nonākusi informācija par jauniem maksājuma karšu datu izkrāpšanas mēģinājumiem. Lai īstenotu savu nolūku, krāpnieki sūta privātpersonām e-pasta vēstules it kā “Omniva” vārdā par sūtījumu, ko nav iespējams piegādāt, un lūdzot norādīt maksājumu karšu datus un piegādes adresi (attēls pielikumā). Uzsver, ka šādus e-pastus savā vārdā nesūtām, un aicinām iedzīvotājus uzmanīties, kā arī, saskaroties ar krāpšanas mēģinājumiem, vērsties Valsts policijā, " ziņots uzņēmuma mājas lapā.

Uzņēmus norāda, ka:

"Esam saskārušies ar vairākiem desmitiem gadījumu, kad klienti saņem krāpnieciskus e-pastus, aicinot sniegt personīgo informāciju, tai skaitā maksājumu kartes datus un dzīvesvietas adresi. E-pasta vēstules sūtītas no ar uzņēmumu nesaistītas adreses un tajās saņēmējs tiek informēts par sūtījumu, ko nav iespējams piegādāt nepareizi norādītas adreses dēļ. Tālāk saņēmējs tiek novirzīts uz viltus lapu, kurā tiek aicināts ievadīt savu dzīvesvietas adresi, maksājumu kartes numuru un citu personīgo informāciju. Par minētajiem krāpniecības mēģinājumiem esam vērsušies ar iesniegumu Valsts policijā."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:00

Jaunākās diskusijas