Diāna Kubasova atklāj, cik nopelna mēnesī

tautaruna.lv 22.novembris 2021, 18:30
 
Pixabay
“Kāda influencere stāsta, ka ar “Instagram” palīdzību pelna no 5 tūkstošiem eiro līdz 15 tūkstošiem eiro mēnesī, un viņas mērķis esot sasniegt 50 tūkstošu eiro peļņu mēnesī. Un tad esmu, kura par diennakti traumpunktā pelna 170 eiro,” lasāms mikroblogošanas vietnē “Twitter”.

Influencere jeb digitālā satura veidotāja Diāna Kubasova “Instagram” uzdevusi sekotājiem jautājumu, kā viņi domā, cik viņa ar “Instagram” pelna mēnesī, piedāvājot vairākus atbilžu variantus: Līdz 1000 eiro, no 1000 eiro līdz 3000 eiro, no 3000 eiro līdz 5000 eiro vai no 5000 eiro līdz 15 000 eiro. Pareizā atbilde ir no 5000 eiro līdz 15 000 eiro mēnesī.

Traumpuntkā par diennakts maiņu, kā raksta tvīta autore, var nopelnīt 170 eiro.

“Par mediķu atalgojumu arī ir divējādas domas. Vieniem necilvēcīgi mazas, citiem pat influenceri netiek līdzi,” atklāj Aivis Ceriņš.

“Un tad ir tādas kā es, kas strādā par skolotāju. Bet mīlu darbu, bērnus, apzinos misiju, esmu apzinīga, un stundas neskaitu. Es ticu vairāk citām vērtībām nekā tūkstoši eiro mēnesī,” raksta kāda skolotāja.

To, vai tiešām "Instagramā" ir iespējams nopelnīt mēnesī varāk nekā 5000 eiro, domas dalās.

“Ja viņa tiešām tik arī nopelna un godprātīgi nomaksā nodokļus, tad var tikai priecāties. No tā visiem būs labāk, ar piebildi, protams, ka esam bijuši prātīgi balsojot vēlēšanās,”vērtē viens. “Kamēr neredz gada pārskatus uzņēmumam, nomaksātus nodokļus, sadarbības partneru atsauksmes, darbinieku atsauksmes, nevienam neticu. Daudzi mīl izlikties veiksmīgāki nekā patiesībā ir. Jo aiz skaistiem vārdiem un tēla, bieži ir nodokļu parādi uzņēmumam, neapmaksāti rēķini, utt...“ norāda cits.

“Es ticu, ka 50 tūkstošus eiro mēnesī var nopelnīt, bet ne Latvijā. Un, tie kuri pelna to patiesi lielo naudu ar sociālajiem tīkliem, tiem arī ir darba dienas kā lāčiem, komanda, un termiņi, nodokļi- lai uz rokas sanāktu 50 tūkstošiem eiro, manuprāt ir jābūt kādiem 2,5 miljoniem sekotāju startā un lieliskām sadarbības iespējām,” norāda vēl cits “Twitter” lietotājs.

“Tā arī neesmu izpratis, ar ko savu auditoriju paņem influenceri. Bet diennakts traumpunktā un 170 eiro nozīmē visai pieticīgu stundas likmi - aptuveni 7 EUR/h. Tur jau nav brīnums, ka mediķi strādā vairākos darbos. Bet brīnos, ka spēj to izturēt. Neviens nav no dzelzs,” raksta vēl viens Twitter lietotājs, kas iesaistījies diskusijā.

Portāls Tauta Runā jau rakstīja par mītiem, ko nākas atspēkot influenceriem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:01

Jaunākās diskusijas