Toms Bricis dalās ar skaistu foto - Talsos snieg

tautaruna.lv 22.novembris 2021, 21:02
 
Dace Narubina photography
Meteorologs Toms Bricis facebook publicējis bildi no Talsiem - tur snieg
"Talsi 22. novembra vakarā.
Šovakar daudzviet Kurzemē un Vidzemē snieg. Naktī un rīt no rīta visā valstī gaidāma stiprāka snigšana, veidosies sniega kārta, vienīgi piekrastē pārsvarā līs," raksta Toms Bricis.
Jau ziņots, ka naktī uz otrdienu Latviju no rietumiem sasniegs plaša nokrišņu zona, un rīta stundās valsts lielākajā daļā snigs, vietām snigs intensīvi un nedaudz puteņos, prognozē sinoptiķi.

Ceļi kļūs sniegoti un slideni, daudzviet izveidosies 1-5 centimetrus bieza sniega sega. Kurzemes piekrastē galvenokārt gaidāms lietus.

Otrdienas pēcpusdienā vairs tikai vietām valstī nedaudz snigs un līs. Austrumu novados debesis būs apmākušās, bet saulainākā diena gaidāma Kurzemē.

Sākot no valsts rietumiem, dienvidu, dienvidrietumu vēju nomainīs ziemeļrietumu vējš, tā ātrums brāzmās brīžiem sasniegs 8-13 metrus sekundē, piekrastē - 18 metrus sekundē.

Minimālā gaisa temperatūra naktī gaidāma no +3 grādiem dažviet piekrastē līdz -7 grādiem Latgalē. Maksimālā temperatūra dienā būs no nulles valsts austrumos līdz +7 grādiem Kurzemes rietumkrastā.

Rīgā otrdienas rītā snigs, vēlāk brīžiem gaidāmi nelieli nokrišņi un starp mākoņiem uzspīdēs saule. Naktī nedaudz pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš, savukārt dienā gaidāmas ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 15 metriem sekundē. Gaisa temperatūra paaugstināsies no -2 grādiem nakts sākumā līdz +5 grādiem dienā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas