Izrok pat no dzīvžoga! Dārzkope brīdina par zagļiem un aicina nepirkt lētus stādus

Lelde Veinberga 22.jūnijs 2020, 13:21
 
Pixabay
Kopienas "Dārza Elpa" pārstāve Liāna aicina košumkrūmu un dārza entuziastus neuzķerties uz krāpniekiem, kuri var pārdot zagtus stādus par ievērojami zemākām cenām.

"Naktī uz 12. mūsu dārzu apzaga, tika izrakti vairāki lieli skujeņi, arī attēlā redzamā lapegle. Tas bija ļoti skaists eksemplārs, jo biju dabūjusi no kolekcionāra ar augstu potes vietu, ap 2 m.

Pēdas šim visam nesadzīt, tā ir laika un nervu bendēšana. Gribu palūgt tikai vienu, pērciet augus no cilvēkiem par kuriem ziniet, jā, viņi audzē paši, vai, jā, viņi tos ieved. Nepērciet no sludinājumiem par ļoti labām cenām, ja nav pārliecības no kurienes tas nācis. Ziniet, man un citiem, kam no dārziem tos izrok ir ļoti, ļoti sāpīgi.

Ja pamaniet piedāvājumā šos augus, lūdzu, padodiet ziņu.

Izrakta Eiropas lapegle, nokarenā šķirne, potes augstums pāri 2 m, tas ir pilnīgs nestandarts, jo stādaudzētavas tik lielus nepiedāvā. Otra lapegle japānas, nokarenā šķirne, potējums uz 1,7 m - mūsu Bobs Mārlijs. Duglāzija uz metru, nokarenu vainagu, zilganas skujas, visdrīzāk notirgos kā sudrabegli. Tūja Smaragd Yellow uz 1 m, tūja Salaspils bumba uz 80 cm, tūja Yellow uz 2 m, šo izraka no dzīvžoga," stāsta dārza pārstāve.

Kā koemntāros norādā cilvēki, grūti noticēt, ka tiek zagti pat kociņi no dārziem.

Jau iepriekš vēstījām, ka zagļu un vandāļu uzbrukumu vairākas rezies nācās piedzīvot Rīgas dārzu labiekārtotājiem. Vērmanes dārzā vandāļiem mieru nav likušas iestādītās dālijas. Vienā naktī vairāki stādi nozagti, citā dienā norauti ziedi un stādi izmētāti pa parku.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas