Durbes ezerā atrod 13 gadus vecu vēstījumu pudelē

Lelde Veinberga 22.jūnijs 2020, 10:15
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Kāda vietējā iedzīvotāja Durbes ezera krastā atradusi vēstījumu pudelē.
"Durbes ezera krastā atrasta izskalota pudele ar vēstījumu. Lai atradums nonāktu līdz autoriem lūdzu padalieties ar šo ziņu!" aicina Lilita, kura publicējusi foto ar pudeli un vēstījumu, kas tajā bijis ielikts.

Vēstules autori ir Līga un Jānis, kuri tikko apprecējušies - 23. jūnijā, 2007. gadā. Jaunais pāris vēstījumā pudeles atradējiem vēl būt laimīgiem, saticīgiem un draudzīgiem. "Katra diena, ko pavadām šeit ir Dieva dāvana - novērtējiet to. Un draugi - tas ir miljons," raksta Līga un Jānis.

Šāda tradīcija ne tikai kāzās nav retums ne Latvijā, ne pasaulē. Atradēji pat uzgājuši vairāk nekā simts gadu senu vēstījumu pudelē. Piemēram, pirms pieciem gadiem vācu pensionāru pāris, pavadot atvaļinājumu Amrumas salā Ziemeļu jūrā, atraduši pludmalē pudeli ar ziņojumu, kura izrādās vecākā šāda veida relikvija - pudele ūdenī pavadījusi vairāk kā 108 gadus.

Savukārt 2017. gadā Igaunijā, pastaigājoties gar Baltijas jūras krastu, netālu no Pērnavas, Valgerands Kaeleps un Inki Karpins atrada no jūras izskalotu pudeli un, kā izrādījās, pudelē bija vēstījums no Latvijas. Vēstuli mēnesi iepriekš savā dzimšanas dienā esot sarakstījis Antons Fokins, kurš pudeli iemetis Jūrmalā. Vēstulē tās autors raksta pateicības vārdus Dievam, ka tas izdziedinājis viņa tēvu no slimības.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:06

Jaunākās diskusijas