Policijas eksperiments: par ko Liepājā pusstundas laikā soda 7 autovadītājus

tautaruna.lv 26.oktobris 2019, 15:13
 
F64
Atgādinot autovadītājiem par baltā spieķa nozīmi ceļu satiksmē, Valsts policija (VP) sadarbībā ar Liepājas Neredzīgo biedrību Baltā spieķa dienas ietvaros Liepājā rīkoja eksperimentu, vēstīja "liepajniekiem.lv".

Tā laikā personas ar redzes problēmām centās šķērsot ceļu, izmantojot horizontāli paceltu balto spieķi, kas norāda, ka autovadītājiem šis gājējs ir jāpalaiž.

Kopumā trešdien Liepājā, Flotes ielā, šī eksperimenta ietvaros aptuveni pusstundas laikā tika noformēti septiņi administratīvo pārkāpumu protokoli autovadītājiem, vecumā no 30 līdz 57 gadiem.

Autovadītāji, kuri tika apturēti, nezināja to, ko nozīmē pacelts baltais spieķis un izrādīja izbrīnu, kad viņiem tas tika izskaidrots.

Latvijas ceļu satiksmes noteikumos ir paredzēts, ka transportlīdzekļa vadītājam jebkurā gadījumā, arī ārpus gājēju pārejām jāpalaiž neredzīgais gājējs, kas rāda horizontāli paceltu balto spieķi.

Tādēļ Valsts policija aicina automašīnu vadītājus pievērst uzmanību ikvienam ceļu satiksmes dalībniekam, tādējādi veicinot un nodrošinot drošāku līdzdalību ceļu satiksmē.

Visiem transportlīdzekļu vadītājiem, kuri nepalaida neredzīgu gājēju ar baltu spieķi, tika uzlikts naudas sods 15 eiro apmērā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:27

Jaunākās diskusijas