"No smadzenēm palikusi putra"; jaunieši nežēlīgi izrēķinās ar vīrieti Krāslavā

tautaruna.lv 6.augusts 2019, 18:15
 
Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"
Raidījums "Bez Tabu" ziņo par kādu traģisku notikumu Krāslavā, kur aizdomās par 28 gadus veca vīrieša nežēlīgu piekaušanu tur aizdomās vairākus jauniešus, tai skaitā divu nepilngadīgos. Tuvinieki atklāj šausminošas detaļas par notikušo.

Raidījums ziņo, ka aizdomās turamie nelaiķa Andra pāri darītāji ikdienā nodarbojas ar cīņas sportu. Liela esot vietējo neizpratne, kāpēc likumsargi pēc iespējamo varmāku aizturēšanas viņus uzreiz atbrīvojuši. Neoficiāli avoti ziņo, ka tiek ietekmēti liecinieki, arī policija apstiprina, ka par notikušo varētu pastāstīt daudzi, taču liecību ir maz.

Nelaiķa Andra brālis un māsa - Mārtiņš un Sarmīte - stāsta, ka Andris jau bija iegādājies māju, kurā veidot ģimenes ligzdu ar savu draudzeni.

Traģiskie notikumi risinājušies naktī no 19. uz 20. jūliju, kad pirms došanās darba gaitās uz ārzemēm Andris tikās ar draugiem Krāslavas iestādē ”Todes”. Andris izgājis ārā ar draugu uzsmēķēt, un pie ”Todes” durvīm izcēlies konflikts ar citu kompāniju. ”Kā mums stāsta, konflikts izcēlās par cigareti. Tā cita kompānija, iespējams, meklēja konfliktu. Kāvās brāļa draugs,” stāsta nelaiķa tuvinieki.

Andris ar draudzeni devušies prom, nevēlēdamies iesaistīties konfliktā, tā, atstāstot aculiecinieku teikto, pauž nelaiķa tuvinieki. Tomēr nepilnus 100 metrus tālāk, Andri panākuši vairāki jaunieši, kuri puisim esot uzbrukuši no muguras.

"Ar kādu cietsirdību viņu nogalināja! Viņš pat nevarēja aizstāvēties. Pārējais ķermenis viņam vesels, sitieni bija galvas rajonā, it kā viņu speciāli gribēja nogalināt. Visi sitieni pa galvu. Kā mums stāstīja ārsti, visdrīzāk, viņu sita pat tad, kad viņš jau bija bezsamaņā. Viņu ar brīvās cīņas paņēmienu nometa pret asfaltu. Kā mums stāsta, pie viņa pieskrēja, iesita no aizmugures, viņš nokrita, tad sekoja tas paņēmiens, pēc kā turpināja spārdīt. Cik cilvēku tur bija? Trīs, četri vai pieci? To mēs nezinām. Sita ne par ko! Viņš vienkārši gāja prom no konflikta pie ”Todes”," stāsta tuvinieki.

Nežēlībā pret Andri pastrādāta viņa draudzenes acu priekšā. ”Neviens neiejaucās. Draudzene maziņa, viņa centās raut, bet nevarēja fiziski neko izdarīt. Viņa sāka histēriski bļaut pēc palīdzības, bet neviens neatnāca,” stāsta Andra tuvinieki.

"Bija galvaskausa, deguna, vaiga kaula lūzumi. Lauzts arī pie deniņiem. Bija arī viena cita ļoti bīstama plaisa. Taisīja operāciju, kad brālis jau bija komā. Kā mums teica, no smadzenēm bija palikusi putra. Vēlāk plaušas pārstāja strādāt, arī smadzenes nomira, palika tikai sirds. Ārsti pateica, ka 24 stundas dos preparātus, cenšoties kaut ko saglābt, bet izmaiņas nenotika. 24. jūlijā pulksten 15.53 viņš nomira," atklāj radinieki.

Kā noskaidroja ”Bez Tabu”, iespējamie vainīgie ir vietējie iedzīvotāji, kurus vieno radniecīgas saites, ir no situētām ģimenēm. "Pēc kāda laika tika aizturētas trīs personas, pašlaik viņi ir uz brīvām kājām. Piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu: policijas uzraudzība," raidījumam skaidro policija.

Taujāts, kāpēc policija nepieprasīja tiesai atļauju aizdomās turētos paturēt apcietinājumā, Krāslavas iecirkņa pārstāvis Jevgēnijs Ščukins, saka, ka ”apcietinājums ir ārkārtējs drošības līdzeklis, tas tiek piemērots izņēmuma gadījumos, kad nav iespējams ar citiem līdzekļiem nodrošināt kriminālprocesa netraucētu izmeklēšanu. Šoreiz mums nebija pamata to [apcietinājumu] prasīt, kaut gan sekas, protams, ir smagas.”

Arī likumsargs Ščukins ir dzirdējis par liecinieku ietekmēšanu, tomēr tam neesot pierādījumu. Ja kādam ir informācija par šādām darbībām, Ščukins aicina ziņot par to policijai. Tāpat Ščukins noliedz likumsargu ietekmēšanas iespējamību. Viņš gan norāda, ka nākotnē nav izslēgta drošības līdzekļa pārskatīšana.

Aizdomās turētie jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par dažādiem likumpārkāpumiem, tāpat konkrētie jaunieši arī iepriekš izaicinoši uzvedušies publiskās vietās, informē VP pārstāvis Ščukins.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:23

Jaunākās diskusijas