Pircējs nesaprot, kādēļ viņam prasa uzrādīt dokumentus

tautaruna.lv 6.augusts 2019, 7:00
 
Pixabay
Kāds pircējs paudis neziņu, kādēļ kādā kioskā viņam ticis prasīt personu apliecinošs dokuments par sadzīviskas preces iegādi.

Pircējs situāciju svētdien piedzīvojis kioskā Rīgas autoostā.

"Vēlējos nopirkt šķiltavas, pārdevējs pieprasa dokumentus, parādīju, paprasīju kopš kura laika par šķiltavu iegādi jārāda dokumenti (pati tirdzniecībā strādāju tāpēc pirmā dzirdēšana), pateica, ka jārāda un viss, īsti neko nepamatojot.

Cik palasīju Latvijas likumdošanu, bērniem aizliegts pārdot nedrošas šķiltavas, bet tagad jau tādas pārdot ir aizliegts vispār. Tad rodas jautājums vai Narvesen vēljoprojām pārdod nedrošas šķiltavas? Un vai tiešām pērkot šķiltavas utt ir jārāda dokumentus?" portāla sudzibas.lv jautā pircējs.

Kā norādīts portālā, sūdzību nodota uzņēmumam izskatīšanai.

Ierasti personu apliecinošu dokumentu tirdzniecības vietās prasa tabakas, alkohola vai enerģijas dzērienu iegādes gadījumā, lai pārbaudītu, pircējs sasniedzis pilngadību.

Latvijā ir divi oficiāli personu apliecinoši dokumentu veidi - pase un personas apliecība. Lai gan daudzas iestādes un uzņēmumi autovadītāja apliecību uzskata par pietiekamu personas atpazīšanai, tā tomēr nav personu apliecinošs dokuments, jo izgatavota citam mērķim - apliecināt personas tiesības vadīt noteikta veida spēkratu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:42

Jaunākās diskusijas