"Shēma vienkārša!"; brīdina par krāpnieci Rīgas ielās

tautaruna.lv 27.marts 2019, 19:15
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Pixabay
Madars sociālajā tīklā Facebook aicina uzmanīties no kādas viltīgas krāpnieces Vecrīgā, kura par saviem upuriem noskata vecāka gada gājuma cilvēkus.

"26.martā plkst. 10:50 Vecrīgā uz Vaļņu ielas pie "Amber Queen" gaišmataina sieviete "aptīrīja" pensionāri.

Shēma vienkārša: tiek noskatīts gados vecāks cilvēks, pie kura šī sieviete pieiet un uzsāk sarunu, taču tiek ar varu "iesmērēti" kaut kādi apģērba gabali, par ko pensionārei jāsamaksā. Redzams, ka pensionāre atsakās no šīs preces, bet atpakaļ sieviete to neņem un pieprasa samaksāt.

Pensionāre krāpniecei iedod 5 EUR, bet sieviete "ielien" pensionāres naudas makā, kā rezultātā tiek iedoti vēl apģērbi, līdz ar to nabaga pensionārei jāmaksā lielāka summa. Lūdzu padodam tālāk šo ziņu, un uzmanāmies!!! Kā arī brīdiniet savus vecāka gadagājuma radiniekus! Tas var notikt ne tikai Stacijas tunelī, bet kā redziet, uz ielas pašā centrā! Šinī gadījumā tika izkrāpti 25 EUR!" raksta Madars.

Ekrānuzņēmums

Iepriekš ziņots, ka gājēju tuneļos Rīgas centrā pie Centrālās dzelzceļa stacijas un tirdzniecības centra "Stockmann" darbojas arī slīpēti kabatzagļi, kuri izskrien garāmgājējam priekšā un novērš uzmanību, tikmēr otrs zog vērtīgo no somas.

Visbiežāk kabatzādzības notiek sabiedriskās vietās, kur ir lieli ļaužu pūļi. Līdz ar to lielākais kabatzādzību skaits notiek Rīgas centrā - sabiedriskajā transportā, to pieturās, stacijā, tirgū, Vecrīgā, pazemes gājēju tuneļos un tirdzniecības centros. Zādzības var notikt jebkurā diennakts laikā, bet lielākais kabatzādzību skaits tiek izdarīts no rītiem un vakaros, kad cilvēki dodas uz un no darba ar sabiedrisko transportu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:51

Jaunākās diskusijas