Linda Mūrniece glabā vecmammas koferīti ar "Sibīrijas asarām"

tautaruna.lv 27.marts 2019, 18:10
 
Facebook/ekrānšāviņš
"Hotel Roma" vadītāja un bijusī ministre Linda Mūrniece sociālajā tīklā Facebook atklājusi, kāds ir viņas radinieku izsūtīšanas stāsts un, ka pie viņas atrodas vecmammas koferis, kurā glabājas vēstules no Sibīrijas.
"Par koferīti ar Sibīrijas asarām. Vecāsmammas koferīti ar vēstulēm no Sibīrijas tagad glabāju es. Tajā, šķiet, ir tik daudz sāpju, asaru, ka, katru reizi atverot, tās sāk birt pašas no sevis. Vecvecmāmiņa, vecvectētiņš, mana krustmāte un krusttēvs, kurš bija vien 7 nedēļas vecs. Tāpat kā citi tika pamodināti 25. marta rītā... Mana Vecāmamma palika Latvijā, jo dzīvoja Rīgā. Viņa bija viņu saikne ar mājām un cerība kādreiz atkal redzēt Dzimteni. Viņi visi atgriezās. Viņi par to nerunāja. Sāpes un bailes. Ka tas notiks atkal," stāsta Mūrniece.

Mūrnieces vecmamma viņai dzimtas mājas parādījusi tikai 1991. gadā. Līdz tam brīdim viņa par tām pat neesot nojautusi. Mūrniece atklāj, ka vecmāmiņa nekad uz to pusi pat neesot skatījusies, sargājot viņu un nestāstot, kas tā ir par māju un kas ar to saistās.

"Vecāsmammas 18 gadus vairs nav. Krustmātei ir 73 gadi. Redzu, kādas rētas viņā atstājis izsūtījums...Dzimtas koferīti sargāju es. Stāstu saviem bērniem par to, ko tas glabā. Par to cilvēku dzīvēm, kas tajās vēstulēs, lai vienmēr dzīvo atmiņas un piemiņa," atzīmē Mūrniece.

Jāatgādina, ka pirmdien ar vairākiem koncertiem un piemiņas pasākumiem Rīgā tika pieminētas 1949. gada 25. marta deportācijas un Komunistiskā genocīda upuri.

Jāatzīmē, ka nesen Mūrniece pauda, ka ir laimīgi šķīrusies. Taču pagājušā gada novembrī uzņēmēja atzina, ka viņai ir sākusies "trešā un pat ceturtā jaunība".

Kā zināms, pērn tika šķirta ārsta un bijušā Saeimas deputāta Hosama Abu Meri laulība ar Mūrnieci. Deputāts uzsāka nopietnas attiecības ar LTV ziņu diktori Lindu Krūmiņu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas