Nosauc trīs superproduktus, kas uzlabo atmiņu un smadzeņu darbību pēc 40 gadiem

tautaruna.lv 14.aprīlis, 16:40
 
Reinis Hofmanis/F64
Daudzi cilvēki ar vecumu sāk izjust kognitīvo funkciju, īpaši atmiņas, pasliktināšanos. Ja esat vecāks par 40 gadiem un saprotat, ka jūsu atmiņa vairs nav tāda, kāda tā bija agrāk, ir lietas, ko varat darīt, lai mazinātu problēmu.

Eksperti saka, ka labākais, ko varat darīt šajā gadījumā, ir dot priekšroku smadzeņu darbībai veselīgam uzturam, raksta Shefinds. Uztura speciāliste Mērija Sabata nosauca trīs galvenos produktus, kas palīdzēs uzturēt kārtībā galvu.

Zaļumi, piemēram, spināti un lapu kāposti, var "radīt brīnumus", īpaši, ja runa ir par atmiņu un garastāvokli.

"Lapu zaļumi ir bagāti ar barības vielām, tostarp folātu, vitamīniem un antioksidantiem. Šīm uzturvielām ir izšķiroša nozīme smadzeņu veselībā, un tās ir saistītas ar kognitīvo funkciju uzlabošanu un garastāvokļa regulēšanu," sacīja Sabata.

Nav nekā labāka par ogām, īpaši mellenēm, ja runa ir par veselīgākajiem ēdieniem. "Mellenes ir īpaši labas jūsu atmiņai," sacīja Sabata.
"Mellenes ir bagātas ar antioksidantiem, jo ​​īpaši flavonoīdiem, ko sauc par antocianīniem, kas ir saistīti ar kognitīvo funkciju un atmiņu uzlabošanu. Tie palīdz aizsargāt smadzenes no oksidatīvā stresa un iekaisuma, kas var veicināt ar vecumu saistītu izziņas pasliktināšanos.
Uzturā obligāti būtu jāiekļauj arī treknās zivis. "Treknās zivis, piemēram, lasis, skumbrija un sardīnes, ir lielisks omega-3 taukskābju avots," pauž uztura speciāliste.
"Omega-3 ir būtiskas smadzeņu veselībai, un tām ir liela loma kognitīvo funkciju uzturēšanā un garastāvokļa regulēšanā. Šie veselīgie tauki palīdz mazināt iekaisumu smadzenēs, uzlabo asins plūsmu un atbalsta smadzeņu šūnu augšanu un attīstību," skaidroja Sabata.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

14.aprīlis

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:35

Jaunākās diskusijas