Lai glābtu klimatu, zinātnieki atraduši ideālo dzīvnieku, kas nākotnē aizstās govis

tautaruna.lv 14.aprīlis, 12:20
 
pexels.com
Mūsdienās arvien biežāk pie klimata pārmaiņām tiek vainotas govis. To izdalītais metāns veicina globālo sasilšanu. Eksperti nākuši klajā ar interesantu secinājumu, atrodot perfekto dzīvnieku, kas nākotnē varētu aizstāt govis. Šā dzīvnieka gaļa un piens ir ne tikai labāks cilvēku veselībai, bet arī šis dzīvnieks rada daudz mazāk metāna, raksta "Daily Star".

Par ideālo mājlopu nākotnē, kas palīdzēs mazināt klimata problēmas, tiek uzskatīts kamielis. Jo govis ražo metānu — siltumnīcefekta gāzi, kas sasilda planētu — izdalot gāzes un atraugas.

Šis tuksneša dzīvnieks tāpat kā govs ražo pienu, un, izrādās, kamieļu piens ir bagātāks ar C vitamīnu.

Oksfordas universitātes eksperti sacīja, ka kamieļi ir "ideāls mājlops, domājot par klimatu", jo tie "saražo mazāk metāna nekā govis, aitas" un citas radības. “Kamielis var būt nākamā govs. Kamieļi attīstījās, lai tiktu galā ar ļoti karstām dienām un stindzinoši aukstām tuksneša naktīm. Tie var aizvadīt dienas ar mazu ūdens daudzumu un ražot mazāk metāna nekā govis, aitas un citi atgremotāji. Šīs īpašības padara kamieļus unikāli izturīgus pret klimata pārmaiņām, un tas nozīmē, ka tiem var būt galvenā loma pārtikas ražošanas pielāgošanā, mainoties klimatam."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

14.aprīlis

 
 
 
 
 

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:35

Jaunākās diskusijas