Piecu cilvēku grupējums Lielbritānijā pabalstos izkrāpj desmitiem miljonu; atklāts, kur viņi iztērēja iegūto naudu

tautaruna.lv 14.aprīlis, 15:20
 
pexels.com
Pieci Bulgārijas pilsoņi Lielbritānijā atrada veidu, kā nopelnīt milzu naudu. Tiesa, jāatzīst, ka ļoti nelegālā veidā. Viņi izveidoja shēmu, kā izkrāpt pabalstus no Lielbritānijas. Tiek uzskatīts, ka tā esot bijusi visu laiku lielākā pabalstu krāpšanas shēma, kādu piedzīvojusi Apvienotā Karaliste, vēstīts "Daily Star".

Kopumā viņi no Lielbritānijas izkrāpa 54 miljonus britu mārciņu.

Nelikumīgi iegūto naudu viņi tērēja luksusa dzīvesveidam.

38 gadus vecajai Gaļinai, 27 gadus vecajam Stojam, 52 gadus vecajai Cvetkai, 33 gadus vecajam Gjunešam un 26 gadus vecajai Patritsijai šobrīd draud bargs cietumsods. Viņi visi tiesā ir atzinuši savu vainu.

Kā darbojās viņu shēma? Viņi izveidoja trīs it kā savstarpēji nesaistītas naudas izkrāpšanas shēmas. Viņi izmantoja "sarežģītu un komplicētu finanšu tīklu", lai nelikumīgi iegūtu naudu. Viņi izmantoja viltotus dokumentus, tostarp viltotus īres līgumus, viltotas algas grāmatiņas un viltotas vēstules no īpašumu saimniekiem, darba devējiem un ģimenes ārstiem, lai pamatotu prasību pēc nepieciešamajiem pabalstiem. Iegūstot neskaitāmi daudzas viltotas identitātes, viņi saņēma 6000 ikmēneša pabalstus no Lielbritānijas valdības. Šie pabalsti tiek piešķirti cilvēkiem ar zemu ienākumu līmeni, lai viņi varētu izdzīvot. Šādus pabalstus viņi saņēmuši veselus četrus gadus.

Iegūtā nauda tika atmazgāta, izmantojot vairākus bankas kontus, un pēcāk izņemta skaidrā naudā. Brīdī, kad policija aizturēja vienu no grupējuma dalībniekiem, pie viņa koferī skaidrā naudā atrada 750 000 mārciņu.

Grupējums nemaz neslēpa savu turību. Lai arī citiem nebija zināms, kur viņi iegūst naudu, to tērēt viņi mācēja. Iegādājoties zīmolu apģērbus un aksesuārus, glaunas automašīnas, atpūšoties SPA un dodoties ceļojumos, viņi prasmīgi tērēja naudu, kas viņiem nepienācās.

Šādas nelikumīgās darbības viņi veica no 2016. gada līdz 2021. gadam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

14.aprīlis

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:22

Jaunākās diskusijas