28 gadus veca nīderlandiete šokē pasauli; būdama fiziski vesela, viņa nolēmusi veikt eitanāziju

tautaruna.lv 5.aprīlis, 17:30
 
pexels.com
28 gadus vecā nīderlandiete Zoraja ter Bēka šokējusi pasauli. Viņa, būdama fiziski vesela, nolēmusi veikt eitanāziju, vēsta "Daily Star". Eitanāzija ir procedūra, kuras laikā ārsti atņem dzīvību neglābjami slimiem cilvēkiem pēc viņu pašu iniciatīvas, kuriem dzīvības uzturēšana sagādā smagas ciešanas.

Zoraja šokēja pasauli ar savu paziņojumu, jo sevi raksturo kā "sveiku un veselu", bet domas par eitanāziju viņu neliek mierā, jo sievietei ir diagnosticēta smaga depresija.

Ārsti Zorajai ir diagnosticējušu depresiju, autismu un robežšķirtnes personības traucējumus.

Sarunā ar medijiem jaunā sieviete atklāj, ka visu mūžu ir cīnījusies ar mentālās veselības problēmām. Viņa minēja, ka vienmēr ir bijusi pārliecināta, ja viņas veselības stāvoklis neuzlabosies, tad viņa nespēs turpināt šādu dzīvi.

Apmeklējot neskaitāmus ārstus un veicot dažādas procedūras, mediķi nonāca pie slēdziena, ka sievietes mentālās problēmas nav iespējams risināt un ir liela iespēja, ka tās neizzudīs. Tieši tāpēc viņa ir nonākusi pie lēmuma veikt eitanāziju jeb labprātīgi un viegli atvadīties no dzīves.

“Es mazliet baidos nomirt, jo tas ir kaut kas nezināms. Mēs īsti nezinām, kas notiks tālāk - pilnīgs tukšums? Tā ir biedējošā daļa," saka Zoraja.

Viņa atklāj, ka eitanāzijas procedūra nav ātra. Ārsti vairākkārt pārjautā, vai persona ir tiešām pārliecināta par savu lēmumu atvadīties no dzīves. "Ārsti tik tiešām nesteidzas. Nav tā, ka viņi ienāk un saka - lūdzu, guli. Lielākoties vispirms tiek izdzerta tase kafijas, lai nomierinātu nervus un radītu maigu atmosfēru. Tad viņi jautā, vai es esmu gatava. Es ieņemu vietu uz dīvana. Viņa vēlreiz man jautās, vai es esmu pārliecināta [par lēmumu], un sāks procedūru."

Eitanāzijas procedūru Zoraja veiks maijā savās mājās, kur dzīvo kopā ar draugu un diviem kaķiem.

Asistēta pašnāvība Nīderlandē ir likumīga kopš 2001. gada.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

5.aprīlis

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:52

Jaunākās diskusijas