"Virtuves līmeņa pamatojumi"; soctīklus uzspridzina valdības vēlme ierobežot alkohola tirdzniecību

tautaruna.lv 1.aprīlis, 11:30
 
Kaspars Krafts/f64
Nav jau tā, ka visi vēlētos, lai alkohols būtu pieejams jebkurā diennakts stundā, tomēr sabiedrībā neizpratni rada valdības vēlme svētdienās alkoholu atļaut tirgot tikai līdz plkst. 15.00.

Plaša diskusija par šo tēmu norisinājusies mikroblogošanas vietnē "X": ""Svētdienās alkoholu varētu tirgot tikai līdz plkst.15.00 - Veselības ministrija rosina jaunas izmaiņas". Un? Kā tas traucēs kādam piedzerties? Tak aizliedza tirgot pēc pl. 22. Kurā gadā tas bija? 2004? Un kas tieši ir mainījies? Ak pareizi, patēriņš ir pieaudzis. Manis pēc var netirgot vispār. Mani pilnīgi nekā šis neietekmēs. Vienkārši klīniski riebjas procesa imitācija, lai izliktos, ka kaut kas tiek darīts."

Komentētāji piekrīt, ka nav īsti saprotams šādu lēmumu pamatojums: "Nevajag izdomāt neko jaunu. Vajag tieši kā Lietuvā. Svētdienā netirgo nemaz un patēriņš samazinājās."

"Mainījās tas, ka liela daļa pārtikas veikalu sāka strādāt līdz 22, jo nebija īsti jēgas ilgāk palikt vaļā. Bet šeit tiešām zūd būtība, kad un kādēļ cilvēki, kam alko lietošana ir problēma, to dara. Laukos dzērājs sagaidīs pārdevēju no rīta pie veikala, pilsētā aizies pie kaimiņa"

"Pabiju Saeimas komisijas sēdē par šo tēmu. Deputāti vispār nebalstās uz datiem un analīzi! Virtuves līmeņa pamatojumi, no sērijas - atnāciet uz uzņemšanas nodaļām un apskatieties. Tik pat labi - apskatieties uz Vāciju - vīnu un alu var pirkt np 16 gadiem un cenas = 1/2 no LV."

"Kamēr nelaimīgi cilvēki ar alkoholu centīsies kaut uz brīdi attālināt savas mentālās un materiālās problēmas, nekādi ierobežojumi nestrādās, jo alkoholu tomēr vieglāk nopirkt, nekā atrast labu psihologu vai psihiatru vai nesaļimt zem dzīves dārdzības spiediena."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:57

Jaunākās diskusijas