"Nevaru noticēt, ka šo raksta ārsts"; Fūrmaņa viedoklis sabiedrībā izraisa dusmas

tautaruna.lv 1.aprīlis, 1:30
 
Gints Ivuškāns/MN
Anesteziologs, reanimatologs Roberts Fūrmanis vietnē "X" bieži pauž savu nostāju saistībā ar aktualitātēm sabiedrībā, Latvijā un pasaulē. Šoreiz viņš "uzbrauc" kādai citai komentētājai, kas sūdzas par skaļajiem "Ghetto Games" pasākumiem.

"Ceru, ka pašvaldība turpinās ignorēt šo jutīgo cilvēku ieteikumus. Kas ir svarīgāk - dažu cilvēku naktsmiers vai tūkstošiem iedvesmotu bērnu un jauniešu pievēršanās sportam?" vietnē "X" raksta R. Fūrmanis, komentējot kādas sievietes ierakstu un video par to, ka, viņasprāt, "Ghetto Games" pasākumi ar zināmu regularitāti traucē naktsmieru un ir par skaļu.

Artūrs: Nevaru noticēt, ka šo raksta ārsts. Vienīgais izskaidrojums - šim mediķim nav zināšanas par trokšņa ietekmi uz veselību. Starp citu - viedoklis, ka šī vieta ietekmē tūkstošus, ir aplams. Ar sportu jānodarbojas visu gadu, ne tikai siltajos mēnešos.

Eleven: Robert, kāpēc nepiedāvā pārcelt šo visu pasākumu pie saviem logiem?

Maija: Nu kā jūs kā ārsts variet paust šādu viedokli? Par sportu runajot, 9 mēnešus gadā GG laukums ir pašu stāvvieta, kur ar sportu neviens nevar nodarboties.

Jan: Pat ja traucētu tikai vienam - trokšņotāji ir jāaizvāc. Arī vienam ir tiesības uz mieru un klusumu. Rīgā ir pilns ar neizmantotām, pamestām teritorijām, kurās vēl simt gadu nekas nenotiks. Nevajag pretnostatīt iedzīvotājus, ja iespējams izkārtot, kad labi visiem.

Ieva: Vai tiešām tāds troksnis ir sporta neatņemama sastāvdaļa?

Pavisam: Cerams gan, ka ieklausīsies. Bet ignorēt turpinās TEVI, dunduk.

Jau ziņots, ka "Ghetto Games" pasākumiem būs jākļūst klusākiem, paredz Rīgas domes Īpašuma komitejas deputātu atbalstītais domes lēmumprojekts, ar kuru plānots daļu Grīziņkalna turpināt nodot bezatlīdzības lietošanā biedrībai "Streetbasket".

Lai gan biedrība lūdza nodot īpašumu tās lietošanā uz 10 gadiem, lai turpinātu aktivitātes "vietā, kas 15 gadu laikā mērķtiecīgi attīstīta un kļuvusi par nacionāla mēroga nozīmes sporta un aktīvās izklaides centru", tomēr deputāti vienojās 6678 kvadrātmetrus lielo īpašumu biedrībai nodot bezatlīdzības lietošanā uz diviem gadiem.

Papildus tam līgumā paredzēts iekļaut nosacījumu, ka minētajā teritorijā nakts stundās no plkst. 23 līdz 7 jāievēro klusums, neorganizējot sporta pasākumus vai ar sportu saistītas aktivitātes šajā laikā.

Iespējamie trokšņa avoti, piemēram, skaļruņi, mūzikas atskaņotāji un citas ierīces, pasākumu rīkotājiem būs jānovieto tā, lai tie nebūtu vērsti pret dzīvojamām teritorijām, kā arī jānodrošina, lai radītā skaņas jauda nepārsniedz 80 decibelus, tādējādi nepakļaujot iedzīvotājus paaugstināta trokšņa ietekmei.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:03

Jaunākās diskusijas