Atklāj, kādu pārtiku ēdot mēs nelabvelīgi ietekmējam savu veselību un dzīves ilgumu

tautaruna.lv 5.novembris 2022, 14:00
 
pexels.com
Ik viens vēlas dzīvot veselīgu un garu mūžu. Lai tā notiktu nepieciešams rūpēties par savu veselību. Kā zināms, lai būtu laba veselība, nepieciešams nodarboties ar fiziskām aktivitātēm un ēst veselīgu pārtiku. 

Zinātnieki jaunā pētījumā atklājuši saistību starp pārstrādātas pārtikas ēšanu un priekšlaicīgu nāves risku, ziņo "Eat This, Not That".

Ja ikdienā patērējat lielu daudzumu pārstrādātas pārtikas, piemēram, čipsus, brokastu pārslas, jūs savai veselībai nodarat kaitējumu.

Žurnālā "Nutrients" publicēts pētījums, kurā tika aplūkoti 200 000 cilvēku dati. Tika salīdzināts viņu uzturs ar mirstības rādītājiem. Atklājās tas, jo vairāk dienas laikā kalorijas tiek uzņemtas ar pārstrādātu pārtiku, jo lielāks ir nāves risks no sirds un asinsvadu slimībām.

Zinātnieki norāda, ka nav nepieciešams satraukties, ja reizēm mēdzat ēst pārstrādātu pārtiku, tas uzreiz nenodara būtisku kaitējumu veselībai. Ja regulāri, vairākas reizes dienā ēdat šādu pārtiku, tad gan ir pamats satraukumam. Šādi ēdieni veselībai nesniedz labumu un var samazināt jūsu dzīves ilgumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:17

Jaunākās diskusijas