"Raudāju gandrīz katru nakti", Trallis dalās ar ļoti personisku stāstu

tautaruna.lv 5.novembris 2022, 17:30
 
Jānis Vecbrālis / F64
Sinoptiķis Jānis Trallis "Twitterī" publicējis stāstu, kuru, kā pats saka, iepriekš noklusējis.

Trallis stāsta, ka jau vidusskolas gados, kad mācījies Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā, apjautis, ka ir homoseksuāls, kam sekoja šī fakta noklusēšana un dzīves jēgas noliegšana.

"Lai gan nekad nevienam nebiju nodarījis neko ļaunu, radio mani pārliecināja, ka esmu grēcinieks. Raudāju gandrīz katru nakti. Manī nostiprinājās pārliecība, ka dzīvei nav jēgas. Sāku plānot pašnāvību, " raksta Trallis.

Kam sekoja atvadu vēstules rakstīšana vecākiem un došanās uz Lilastes pludmali, lai īstenotu savu nodomu - izdarīt suicīdu.

"Ūdenī iegāju aptuveni līdz viduklim, tad mani pārsteidza gaismas stars no bākas. Šo joprojām uzskatu par maģiskāko brīdi savā dzīvē, mani pārņēma tāda kā apskaidrība - kāpēc mirt, ja ir iespējams dzīvot tā, kā pats vēlos," pavērsienu atklāj Trallis.

Tālāk vīrietis devies mājup, atvadu vēstule stavēja kur stāvējusi un nevienam neradās jautājumi par slapjajo apģērbu.

Vēlāk, jau studējot augstskolā, iepazinies ar tagadējo dzīvesbiedru.

"Pārvācos no savas dzimtās pilsētas pie drauga. Pēdējos gados, atklāti sakot, mana dzīve ir visai vienmuļa, veicu ikdienas darbus un audzēju puķes, bet, salīdzinot ar skolas laiku, esmu daudzkārt laimīgāks, man vairs nav jāslēpjas un dzīvoju ar pilnu krūti," raksta Trallis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas