"No apakšveļas līdz pat bruņu vestēm", mobilizēto krievu radinieki spiesti paši apģērbt jauniesauktos

tautaruna.lv 5.novembris 2022, 21:00
 
Ekrānuzņēmums
Mobilizēti kaujai Ukrainā, krievi ir spiesti paši iegādāties gandrīz visu – sākot no apakšveļas un apaviem līdz ložu necaurlaidīgām vestēm, raksta portāls "Lrytas".

"Es nesaprotu, kur pazuda pusotrs miljons apģērbu un ekipējuma komplektu, kas tika glabāti personāla apgādes punktos," sūdzējās rezerves ģenerālleitnants, Krievijas domes deputāts Andrejs Guruļevs.

Pēdējo astoņu gadu laikā tiesa Krievijāpasludinājusi vismaz 558 spriedumus par mantu pazušanu no noliktavām. Šos datus medijs BBC ieguva, pamatojoties uz oficiālu informāciju par Krievijas tiesu sistēmas sniegtajām lietām. Šis jautājums būtu palicis nepamanīts, ja Krievija nebūtu sākusi karu ar Ukrainu un pēc tam mobilizāciju.

Tieši mobilizācija parādīja, ka Krievijas armija nespēj apģērbt savus karavīrus. Karā iesaukto radinieki viņiem pērk zābakus, galvassegas, zeķes, mugursomas, formas tērpus, ložu necaurlaidīgas vestes, pirmās palīdzības aptieciņas un nakts redzamības ierīces.

Kāds krievu kara žurnālists, kurš pat agrāk bijis Krievu armijā, BBC pastāstījis par metodēm, kā nozagt dažādus armijas piederumus.

Piemēram, esot iespējams viltot pavadzīmes vai arī var norakstīt labas preces, kā pelejuma iznīcinātas.

Un tiesu statistika, iespējams, atspoguļo tikai šīs korupcijas aisberga redzamo daļu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:39

Jaunākās diskusijas