Miega speciālists atklāj neprastus, bet efektīvus veidus pret krākšanu

tautaruna.lv 13.februāris 2022, 17:45
 
pexels.com
Miega speciālists Narvans Amini atklāj vairākus iedarbīgus veidus, kā naktī izvairīties no krākšanas, informē "The Sun".

"Labākais veids, kā novērst krākšānu, ir gulēt uz sāniem, nevis uz muguras."

Ārsts atzīst, kad mēs guļam uz muguruas, mēle mutē novietojas tā, ka tā traucē gaisam piekļūt elpceļiem, kā rezultātā cilvēki sākt krākt.

Lai izvairītos no krākšanas, ārsts iesaka piekopt šos trīs vienkāršos paradumus.

Svarīgi ir ikdienā dzert pietiekami daudz ūdens. "Dehidrācija var sabiezēt mutē un kaklā esošās gļotas. Tādējādi varat sākt krākt." Būs vieglāk elpot, ja ikdienā lietosiet pietiekami daudz šķidruma. Jo grūtāk elpot, jo vairāk krāksiet.

Eksperts iesaka veikt arī veikt četrus rīkles muskuļu vingrinājumus. Sākotnēji trīs minūtes skaļi nepieciešams izrunāt patskaņus. Pēc tam ieteicams veikts vingrinājumu, kur trīs minūtes no vietas nepieciešams mēli bīdīt pa augšējiem priekšzobiem. Pēc tam nepieciešams sakniebt lūpas un palikt šādā pozīcijā 30 sekundes. Pēdējā vingrinājumā nepieciešams atvērt vaļā muti un žokli "pabīdīt" uz labo pusi. Šādā pozīcijā vajag palikt 30 sekundes. Pēc tam to pašu vajag atkārtot uz kreiso pusi.

Kā pēdējo ārsts izceļ uzturu. Īsi pirms gulētiešanas nevajadzētu ēst. Ja nakts laikā kuņģis ir pārāk pilns, diafragmai var nebūt pietiekami daudz vietas, lai izplestos. Tādējādi var rasties miega problēmas un krākšana.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas