Vai nevakcinētie atgūs tiesības strādāt? Atbild Saeimas deputāte

tautaruna.lv 13.februāris 2022, 17:10
 
Romāns Kokšarovs/F64
Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāre, Saeimas deputāte Ilze Indriksone (NA) kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas" atbildējusi uz iedzīvotāja jautājumu, vai pēc iespējamās vakcinācijas sertifikātu atcelšanas, nevakcinētie atgūs tiesības strādāt.

I. Indriksone norāda, ka šis joprojām ir jautājums, par kuru norit diskusijas.

Viņa atzīmē, ka no vienas puses Latvijā trūkst darba spēka, taču joprojām bažas rada tas, ka nav zināms, vai nebūs jauni Covid-19 viļņi.

Kamēr viņas pārstāvētās partijas nostāja vēl tiek noformulēta, deputāte raidījumā pauda savu personīgo viedokli par šo jautājumu.

Deputāte pauž, ka brīdī, kad Covid-19 pandēmija vairs tik ļoti neapdraudēs cilvēku veselību un kļūs sezonāla, līdzīgi gripai, "sertifikāta esamība vairs nav noteicoša pie darba attiecībām, īpaši profesijās, kur nav tieša saskarsme ar klientu".

Jau vēstīts, ka Saeima iepriekš noraidīja vairākus opozīcijas iesniegtos priekšlikumus atvieglot Covid-19 regulējumu.

Atbalstu nesaņēma arī deputātu Ģirģena, Pucena, Petravičas, Možvillo un Švecovas Saeimā iesniegtie grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, kuros bija paredzēts no tā svītrot normu, kas aizliedz strādāt personām bez Covid-19 sertifikāta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas