"Man sāp sirds"; slēgts Ginesa rekordists, viens no pasaules vecākajiem krogiem

tautaruna.lv 13.februāris 2022, 22:03
 
Reuters/Scanpix/Leta
Lielbritānijā durvis apmeklētājiem spiests slēgt viens no vecākajiem krogiem pasaulē, ziņo "CNN".

"Ye Olde Fighting Cocks" Sentalbanā tiek uzskatīts par vienu no vecākajiem krogiem Eiropā. Krogs apmeklētājus ir uzņēmis vairāk nekā 1000 gadus.

Kā liecina avoti, šis krogs tika atvērts astotajā gadsimtā jeb 793. gadā.

Īpašnieks Kristo Tofalli kroga "Facebook" profilā paziņojis nepatīkamos jaunumus.

"Kopā ar komandu esmu darījis visu, lai krogs varētu turpināt darbību. Tomēr pēdēji divi gadi viesmīlības nozarei ir bijuši bezprecedenta. Tie ir mūs, kas ir darījuši visu iespējamo, lai godalgotais krogs varētu turpināt darību, salauzuši," rakstīts "Facebook".

Kā atzīst īpašnieks, tad pirms pandēmijas krogam nav klājies viegli. Tomēr pēdējo punktu kroga darbībai pielika tieši pandēmija. Arvien grūtāk viņiem ir bijis izpildīt finansiālās saistības.

"Pats par sevi saprotams, ka man sāp sirds. Šis krogs man bija daudz vairāk kā tikai bizness," pauž Kristo.

Ēka, kurā šobrīd atrodas krogs, tika uzcelta 11. gadsmitā. Sākotnēji šo ēku bija paredzēts izmantot, kā baložu māju. Krogs savu nosaukumu ir ieguvis pateicoties tam, ka reiz tur ir notikušas gaiļu cīņas.

Reiz šis krogs tika iekļauts arī Ginesa pasaules rekordos, kā vecākais krogs Anglijā. Šobrīd tas ir izņemts no rekordu saraksta, jo 2000. gadā cits krogs apgalvoja, ka tika izveidots vēl senāk. Tomēr Ginesa rekordu pārstāvji atzīst, ka šādu faktu, kurš krogs ir vecāks, nav iespējams pārbaudīt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas