Covid-19: studente no Latvijas pārsteigta par notiekošo Spānijā

tautaruna.lv 13.janvāris 2022, 7:00
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/LETA
Jauniete no Latvijas stāsta par dzīvi un studiju vidi Valensijas reģionā Spānijā Covid-19 pandēmijas apstākļos. ”Lai arī neesmu vakcinēta, varu mācīties klātienē,” atzīst Marta. Latvijā nevakcinētajiem augstskolu telpas ir slēgtas, raksta "skaties.lv".

”Tā kā bija nojaušams, ka studijas Latvijā tiks organizētas attālināti, jau laikus plānoju, ka izmantošu ERASMUS studentu apmaiņas programmu un došos uz Spāniju,” stāsta Marta. Viņa pieļauj, ka, paliekot Latvijā, nāktos izmantot akadēmisko atvaļinājumu.

Marta vērtē, ka viņas lēmums bija pareizs, jo viss mācību process Spānijas augstskolā norisinās klātienē. Mācību iestāde esot vienlīdz atvērta kā vakcinētajiem, tā nevakcinētajiem studentiem.

”Sejas aizsargmaskas lietošana augstskolas telpās un visā studentu pilsētiņas teritorijā ir vienīgā prasība. Un tā attiecas uz visiem,” atklāj Marta. Viņa piebilst, ka mācību gaita norit ierasti un studentu plūsma netiek īpaši regulēta vai ierobežota.

”Kad tikko ierados Spānijā, pat biju pārsteigta, ka augstskolas lielajā aulā norisinās plaša vieslekcija, pulcējot 300 līdz 400 cilvēku. Visi sēdējām maskās, un viss norisinājās klātienē,” atceras Marta.

Raksturojot ikdienas gaitas, jauniete uzsver, ka allaž līdzi jābūt sejas aizsargmaskai. Pircēju skaits veikalos netiekot iegrožots.

Studentu vidū pandēmija un tās izplatības ierobežošana neesot plaši apspriests jautājums. ”Pārsvarā komunicēju ar brīvdomīgiem studentiem. Visi iet un nāk, kur grib un kad vēlās - īpašu uztraukumu par Covid-19 nejūt,” teic Marta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas